Univers de copil

A+ R A-


Alege corect ghiozdanul de scoala pentru copilul tau

 

Se apropie luna septembrie, incepe scoala si, implicit, goana dupa ghiozdan, materiale si rechizite scolare pentru copilul tau. Primordial este ghiozdanul. Oferta este varianta, insa venim in sprijinul vostru si va oferim recomandarile specialistilor din ortopedie si medicina sportiva in alegerea corecta a ghiozdanului perfect de scoala pentru copilul tau pentru a nu-i afecta sanatatea.

 

Dragi parinti, aveti in vedere implicatiile medicale ale unei genti, ale ghiozdanului pentru scoala. Ultimele statistici medicale sunt ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul scolarilor care acuza tot mai des dureri puternice de spate (apar tulburari ale coloanei vertebrale, scolioza, etc.).

Ocupa-te din timp de acest lucru pentru a avea mai multe variante din care sa alegi si posibilitatea de a profita de preturi mai mici.

 

Iata la ce trebuie sa fiti atenti pentru achitionarea unui ghiozdan perfect pentru scoala:

Marimea ghiozdanului

Acorda atentie la lungime si latime. Ghiozdanul nu trebuie sa fie mai lat decat latimea umerilor copilului. De asemenea, ghiozdanul nu trebuie sa treaca de linia soldului atunci cand copilul este asezat. Purtat in spate, ghiozdanul trebuie sa se sprijine pe zona lombara a corpului.

Dimensiunile si spatiul oferit de ghiozdan trebuie sa fie proportional cu necesitatile varstei. Cu toate ca ar fi mai eficient sa achizitionezi un ghiozdan mai mare pentru a fi utilizat mai multi ani, nu este indicat. Greutatea ghiozdanului, incarcat cu materiale si rechizite scolare, nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea copilului pentru ca ii va afecta dezvoltarea coloanei si postura.

 

Bretelele ghiozdanului

Achizitionati un ghiozdan care are bretele reglabile, moi si captusite care sa nu raneaca umerii copilului sub greutatea materialelor si rechizitelor scolare. Alegeti un ghiozdan care dispune de doua bretele. Evitati rucsacul, ghiozdanul care dispune de o singura bretea deoarece determina o pozitie incorecta. Recomandam sa alegeti un ghiozdan care dispune si o curea orizontala care ajuta la o buna fixare a ghiozdanului pe spatele copilului. De asemenea, nu recomandam achizitionarea unui ghiozdan cu rotile.

Cu cat ghiozdanul este mai mare si mai voluminos, cu atat si bretelele sale trebuie sa fie mai late. Evitati curelusele foarte subtiri si rigide.

 

Materialul ghiozdanului

Ghiozdanul trebuie sa fie alcatuit dintr-un material usor, rigid, dublat si captusit pe partea care vine in contact cu spatele. Evitati modelele de ghiozdan care sunt rigide si fabricate dintr-un material textil subtire intrucat copilul va simti in spate obiectele dure si colturoase din ghiozdan. Atentie, alegeti un ghiozdan care are pe partea din spate un material ce permite aerului sa treaca pentru a nu crea un mediu propice transpiratiei.

 

Structura ghiozdanului

Ghiozdanul trebuie sa fie impartit, sa existe cel putin doua compartimente, ceea ce il va ajuta pe micul scolar la aranjarea materialelor si rechizitelor scolare cat mai eficient si echilibrat. Daca ghiozdanul are buzunare exterioare, este si mai bine. Aici scolarii vor putea sa isi puna mancarea si apa.

 

Estetica

Nu in ultimul rand, aveti grija ca acest ghiozdan sa fie pe placul copilului, sa fie frumos colorat, etc. Mergeti la magazin impreuna cu copilul dumneavoastra si probati ghiozdanul.

 

Dupa achizitionarea ghiozdanului trebuie sa ii arati copilului cum sa il poarte in mod corect (pozitia corecta a ghiozdanului) pentru a evita eventuale probleme de sanatate, deformari ale coloanei vertebrale, etc. (copilul nu trebuie sa isi plece umerii catre in fata, picioarele trebuie sa fie usor flexate si nu incordate, iar ghiozdanul trebuie mentinut cat mai aproape de corpul copilului). De asemenea, trebuie sa il invatati sa isi aranjeze lucrurile scolare in ghiozdan (lucrurile mai grele trebuie asezate cat mai aproape de spate pentru a nu forta coloana, iar lucrurile usoare pot sta mai departe de spate). Ghiozdanul copilului trebuie sa contina doar strictul necesar. Copilul nu are rost sa poarte la scoala si in ghiozdan instrumente inutile. Ca si parinti responsabili, verificati ghiozdanul copilului zi de zi pentru a evita pe cat posibil efectele nedorite si periculoase ale unei coloane vertebrale suprasolicitate.

Scrisoare de la un ursulet

Scrisoare de la un ursulet

Scrisoare de la un ursulet Va oferim spre lectura povestirea “Scrisoare de la un ursulet” scrisa de Aurel Manolescu. Acuma … pentru ca tot mai aflu aici si voi va uitati la...

Planse de colorat cu buburuze

Planse de colorat cu buburuze

Planse de colorat cu buburuze   Buburuza este o insecta mica. Cred ca toti o stim … Buburuza este gandacul cu elitrele (aripile) bombate, de culoare rosie aprinsa si cu puncte negre....

Despre copaci si suferinte

Despre copaci si suferinte

Despre copaci si suferinte Poezia „Despre copaci si suferinte” de Atena Gabriela Stoichita. Ne mai povestesc uneori cerurile Apoi se inchid la capat de drum ...

Ursul poezie pentru copii

Ursul poezie pentru copii

Ursul - poezie pentru copii Va oferim spre lectura poezia pentru copii “Ursul”, scrisa de Marin Sorescu. Stupul de care ma ocup Este mai mult...

Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun

Povestea lui Mos Craciun Cel mai iubit si cel mai asteptat personaj in perioada sarbatorilor de iarna, Mos Craciun, are marea datorie de a indeplini dorintele tuturor copiilor cuminti. Dar...