Univers de copil

A+ R A-


Amenajati camera copilului in stil Feng Shui

Amenajati camera copilului in stil Feng ShuiFeng Shui e un stil de amenajare a incaperilor, preluat din Orient, cu o mare dezvoltare in intreaga lume, in prezent. Vorbim, de fapt, despre o tendinta …

Luand cuvant cu cuvant, in traducere, aceasta denumire, trebuie sa facem referire la notiunile de “vant” si “apa”. Vorbim, de fapt, despre o arta a amenajarii unei locuinte / o arta a amenajarii unui camin, avand in vedere favorizarea si optimizarea energiei cu impact pozitiv pentru confortul si starea de bine a celor ce locuiesc acolo. Mai exact, vorbim despre facilitarea si echilibrarea energiilor regenatoare, precum si despre temperarea energiilor perturbatoare. Se doreste energie si gandire pozitiva, nu negativism si influente deficitare.

Pentru a amenaja o incapere in stil Feng Shui inseamna sa respectam anumite conventii si reguli precise, ca de exemplu: culoarea peretilor, pozitionarea patului si a obiectelor de decor, etc. Evident, trebuie avute in vedere aspecte precum: vocatia persoanelor ce locuiesc intr-o incapere, preferintele si ocupatia acestora etc. Chiar daca vorbim despre reguli precise Feng Shui, pentru favorizarea energiilor pozitive poate fi vorba despre mici modificari in incaperile de locuit, ca de exemplu: mutarea patului, mutarea mobilei, zugravirea si schimbare culorii incaperii, adaugarea unei plante de decor in incapere etc.

Facand referire directa la camera copilului, trebuie sa amintim urmatoarele aspecte:

Pozitionarea patului este lucrul cel mai important. Indicat e ca patul sa fie pozitionat in asa fel incat copilul sa poata viziona usa, sa poata observa rapid cine intra la el in camera. Avand in vedere acest aspect, cel mai indicat ar fi ca patul sa fie asezat intr-un colt. In acest fel, copilul se va simti protejat, deaorece doar doua laturi ale patului ramanand deschise.

Mobila si veioza nu trebuie asezate deasupra patului, mai exact, acestea nu trebuie asezate deasupra capului copilului. Colturile camerei trebuie sa fie luminoase, astel incat copilul sa nu se sperie din cauza umbrelor.

Balansoarul nu trebuie sa fie asezat cu spatele la usa.

Atunci cand amenajati camera copilului, nu uitati sa folositi materiale cat mai sanatoase si naturale, precum: lemnul, bumbacul, ratanul etc.

Camera copilului trebuie amenajata in culorile pamantului. Evitati, pe cat este posibil, culorile stridente. Daca copilul dvs. este energic, puteti folosi nuante cat mai calde si relaxante. Daca copilul dvs. este linistit si tacut, alegeti tonuri calde si culori ce tonifica si energizeaza. Evitati culorile tari, prea concentrate, deoarece au efecte negative asupra capacitatii de concentrare sau odihna asupra copilului.

Daca locuiti intr-un apartament, ar fi bine sa va interesati ce se ascunde in spatele peretilor camerei. Nu uitati ca frigiderul, televizorul, calculatorul, antena parabolica, s.a.m.d. emit unde negative prin peretii despartitori, parchet ori tavan.

Incercati, pe cat e posibil, ca in camera copilului sa nu tineti jucarii. Faceti diferenta intre camera de joaca si camera de odihna a copilului. Daca nu puteti asigura acestuia spatii diferite, incercati sa amenajati un colt din camera pentru joaca, pastrand limita celor doua aspecte esentiale din viata copilului (joaca si odihna).

Daca copilul dvs. este maricel, atunci cand doriti sa ii amenajati camera, solicitati-i parerea si acceptati sfaturile acestora, in masura rezonabila.

Indiferent de orice tendinta la moda, important e ca puisorul dvs. sa se simta in siguranta si in largul sau. Fiind vorba de camera sa, normal ca trebuie sa aveti in vedere preferintele acestora.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legenda florilor de camp

Legenda florilor de camp

Legenda florilor de camp   Se povesteste ca demult, tare demult, pe vremea cand pe pamant se aflau zane, unele din florile pe care le vedem pe camp ar fi fost flacai...

Arborele cerului

Arborele cerului

Arborele cerului Va oferim spre lectura povestea “Arborele cerului” ce provine din Kenya. Traia odata, intr-un craal, o fata frumoasa si harnica pe care o chema Chicialundu. Intr-o zi,...

Noiembrie ultima luna a toamne…

Noiembrie ultima luna a toamnei

Noiembrie - ultima luna a toamnei Noiembrie - brumar e ultima luna a toamnei, fiind posomorata si trista ca o poezie de Bacovia. Vine vremea ploilor reci, a brumelor...

Ziua si noaptea plus miscarea …

Ziua si noaptea plus miscarea de rotatie a pamantului

Ziua si noaptea plus miscarea de rotatie a pamantului In fiecare zi, soarele rasare, se misca pe bolta cereasca si apoi apune, adica dispare de sub orizont. Timpul, cat...

Poezii George Calinescu

Poezii George Calinescu

Poezii George Călinescu   Iată câteva poezii scrise de George Călinescu.    O, tu, cu ochi albaştri O, tu, cu ochi albaştri, cât de frumoasă eşti!Aşa desigur sunt făpturile cereşti,Pe care le vedeam, copil, întraripate,Cu...