Univers de copil

A+ R A-


Cand nu ai incredere in tine

Cand nu ai incredere in tineVa oferim spre lectura povestea “Cand nu ai incredere in tine” scrisa de Victor Sivetidis.

Copiii si-au pregatit caietele de desen. Iata si guma, si creionul … Ce mai trebuie oare? … Mi se pare ca … atentia! Toti copiii sunt numai ochi si urechi la ce spune profesoara:

- Copii, desenati un animal. Pe care-l vreti voi! … Sa vad al cui desen este mai frumos! …

- Eu desenez un elefant, se bucura Ionut.

- Eu desenez un fluture, spune Anca. Dar vecinul ei de banca, Radu, incepe sa rada:

- Ha! Ha! Ha! Auzi, fluturele este animal!

- Ba este insecta, se supara Anca, dar m-am grabit! Daca vrei sa stii, am sa desenez un lup. Lupul din povestea cu “Scufita rosie”.

E liniste in clasa. Se aude doar respiratia copiilor.

Anca s-a gandit putin, si-a increntat sprancenele, si-a tuguiat buzele, apoi, incet, incet a desenat un lup. Cand l-a terminat, s-a uitat la desenul ei, l-a sucit cand pe o parte, cand pe alta, gandindu-se: “Oare am desenat bine sau nu? Oare sa fie lup sau nu? …”

Prietena ei, Irina, desena un magarus. Nu-i facuse inca urechile. Anca s-a uitat cu coada ochiului si-a crezut ca e lup. Si uite, vezi, cum de n-a stiut ea ca picioarele lupului au copite! … In desenul ei, picioarele lupului aveau gheare. Sterse repede ghearele din desen si facu in locul lor copite. S-a uitat apoi si la vecinul din spate.

El desena un berbec, dar nu stiu cum acesta semana mai mult cu un caine. Doar coarnele erau ca ale berbecului.

Anca s-a uitat lung si i s-a parut ca si el deseneaza tot un lup. Puse si lupului ei coarne.

Acum, priviti desenul Ancai! E un lup tare caraghios! Botul o fi el bot de lup, dar picioarele si coarnele, hm, sa nu mai vorbim! …


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Al doilea razboi mondial si vi…

Al doilea razboi mondial si victoria popoarelor asupra fascismului

Al doilea razboi mondial si victoria popoarelor asupra fascismului   Pregatirea si desfasurarea razboiului Trecusera 20 de ani de la terminarea primului razboi mondial. Popoarele nu reusisera sa repare toate bunurile distruse si...

Stolnicul Constantin Cantacuzi…

Stolnicul Constantin Cantacuzino primul autor al unei harti romanesti

Stolnicul Constantin Cantacuzino - primul autor al unei harti romanesti Constantin Cantacuzino, stolnic, diplomat, istoric si geograf, reprezentant de seama al umanismului in tarile romane, s-a nascut in anul 1640 in...

Viata de adolescent

Viata de adolescent

Viata de adolescent Adolescenta este perioada de trecere dintre copilarie si varsta adulta si se caracterizeaza prin moment de intense dezvoltare fizica, psihica si sociala. Aceasta perioada se desfasoara incepand cu...

Cartea de Virgil Carianopol

Cartea de Virgil Carianopol

Cartea de Virgil Carianopol   Vă oferim spre lectură o poezie dedicată cărții: Cartea de Virgil Carianopol.   Cartea e ca mama noastră;Ea ne-nvaţă ce e bine,Tot ce trebuie să facemȘi să ştie orişicine.

Fetusul se apara

Fetusul se apara

Fetusul se apara Portretul mamei mandre, care isi tine copilul nou-nascut in brate, este un cliseu prezent in cele mai multe albume de familie. Dar mai putin se stie ca inainte...