Univers de copil

A+ R A-


Cat costa si ce trebuie sa pregatim pentru anul scolar 2012 - 2013

 

Anul scolar 2012 – 2013 a inceput. Scolile si-au deschis portile pentru a-si primi elevii. Sunetul clopotetului se aude din nou. Prima zi de scoala este intotdeauna una plina de emotii. Scolarii si parintii trebuie sa se pregateasca cu toate cele necesare. Uniforme, ghiozdane, rechizite, toate acestea trebuie procurate din timp. In functie de buget parintii pot alege produse mai accesibile ca pret sau dimpotriva produse mai costisitoare.

 

 

 

Preturi la rechizite

Uniforma fete - 30 lei - 80 lei

Uniforma baieti - 45 lei - 100 lei

Ghiozdan - 30 lei - 200 de lei

Caiet tip I - 0,9 lei - 2 lei

Caiete muzica, biologie - 2 lei

Caiet matematica - 1,2 lei - 2 lei

Coperta mica - 1,2 lei

Coperta mica - 1,5 lei

Penar - 8 lei - 25 lei

Stilou - 10 lei - 100 lei

Rezerve stilou - 1 leu - 3 lei

Pix cu gel rosu - 1,5 lei - 3 lei

Creion - 0,8 lei - 2 lei

Creioane colorate - 2 lei - 10 lei

Creion corector - 1,5 lei - 3 lei

Guma de sters - 0,5 lei -1,5 lei

Bloc de desen - 2,5 lei - 9 lei

Plastilina - 3,5 lei - 8 lei

Acuarele - 6 lei - 30 lei 

Carioci - 2,5 lei - 15 lei

Trusa geometrica -  3 lei - 7,5 lei

Liniar - 0,5 lei - 1,5 lei

Lipici - 2,5 lei - 5 lei

Set pensule - 5 lei.

 

Tragand linie si adunand, inceputul noului an scolar si cumpararea tuturor celor necesare pentru fiecare elev, costa de la minim 100 lei si poate ajunge pana la 400 lei sau chiar mai mult pentru cei mai pretentiosi.

 

Ce punem in ghiozdanul celor din clasa zero si celor din clasa I

Anul scolar 2012 – 2013 aduce o noutate pentru cei mici. Infiintarea clasei zero in cadrul scolilor ca o clasa pregatitoare inaintea clasei I. Sfatul noastru pentru parinti este acela de a astepta putin inainte de a incepe sa cumpere ceva. Cu siguranta invatatoarea sau invatatorul va vor comunica ce rechizite vor fi necesare pentru clasa zero. Urmati recomandarile si sfatul lor.

Daca nu ati primit informatii concrete de la un invatator cu privire la ceea ce ar trebui sa contina ghiozdanul unui scolar de clasa I, sfaturi utile puteti primi de la vanzatoarele din magazinele de profil. De obicei, pe langa ghiozdanul obisnuit mai trebuie achizitionate caiete tip I si caiete de matematica, penar care sa contina stilou, cerneala sau rezerve, creioane normale si creioane colorate, guma de sters, ascutitoare, rigla, socotitoare. Pentru disciplinele auxiliare mai trebuie cumparate bloc de desen, plastilina, acuarele, pensule, carioci, lipici.

 

Cum alegem ghiozdanul pentru scoala

Un sfat util din partea specialistilor este acela ca ghiozdanul scolarului sa nu cantareasca mai mult de 10-15% din greutatea sa corporala. Din pacate, de multe ori ghiozdanele sunt supraincarcate si ele ajung sa cantareasca pana la 40% din greutatea lor corporala a copilului, ceea ce poate fi foarte daunator pentru un copil aflat in perioada de crestere.

In ceea ce priveste alegerea ghiozdanului trebuie sa stiti ca medicii recomanda ghiozdanele cu bretele late, care nu taie si nu incomodeaza umerii copilului.

De asemenea, tot medicii ii sfatuiesc pe parinti sa evite sa cumpere ghiozdane cu rotile deoarece acestea, in timp, deformeaza coloana vertebrala a copiilor.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Legenda ghiocelului

Legenda ghiocelului

Legenda ghiocelului Ghiocelul gingas, subtirel la trup, cu clopotelul delicat de un alb pur, a fost ales de catre Zana Primavara sa vesteasca intregii naturi ca domnia Zanei Iarna a luat...

Hotul poezie

Hotul poezie

Hotul - poezie   Va oferim spre lectura poezia “Hotul” scrisa de Maria Lovin.   Nu stiu cine mi-a furat papucii de langa pat.

Moldova in timpul lui Ion Voda…

Moldova in timpul lui Ion Voda cel Cumplit

Moldova in timpul lui Ion Voda cel Cumplit Dupa domnia glorioasa si stralucita a lui Stefan cel Mare, asupra Moldovei au venit iar vremuri tulburi. Luptele dintre marii boieri pentru domnie,...

Ghicitori despre brad

Ghicitori despre brad

Ghicitori despre brad   Fie iarnă, fie vară, Falnic stă în vârf de munte. Veşnic verde, fastuos, Uneori în plină iarnă Îl îmbrăcăm în beteală. (Bradul)   

Stresul si alimentatia

Stresul si alimentatia

Stresul si alimentatia Solicitarea nervoasa continua, ce caracterizeaza modul de viata actual, necesita din partea organismului reactii adaptative rapide, la care deseori raspunsul acestuia este neadecvat. Astfel, dr. Vermon Coleman apreciaza...