Citronada din flori de soc sau socata
Cercetatorii afirma cu toata convingerea ca fructele de soc au calitati nutritive superioare citricelor. Analizele de laborator au aratat ca 100 g de substanta proaspata contine 101 mg de vitamina C, deci de doua ori mai multa decat lamaile sau portocalele.
In plus, fructele de soc contin zaharuri si substante minerale, mai ales fosfor si potasiu. Daca va place citronada din flori de soc sau socata, preparati-o in casa.
Iata de ce ingrediente si cantitati aveti nevoie:
· 1 kg zahar
· 7 l apa (fiarta si racita)
· 7 flori de soc (proaspete sau uscate = 4 linguri de flori)
· 1 lamaie
· 100 g zahar ars
· 100 g otet
· 1-5 boabe de orez
Dar care este modul de preparare? Intr-un borcan dizolvati zaharul in apa fiarta si racita, adaugati florile de soc si lamaia taiata cubulete. Adaugati boabele de orez care ajuta la fermentare.
Legati borcanul cu tifon si lasat-l asa 36 de ore. Scuturati apoi zeama. Caramelizati 100 g de zahar si turnati otetul. Cand totul s-a dizolvat amestecati cu zeama, apoi trageti sucul in sticle si legati bine cu celofan, pus in doua sau infiletati bine capacul. Sticlele se tin in camara, la rece. Atentie, inainte de folosire nu agitati sticlele!
- 06/04/2014 10:37 - Casute din biscuiti
- 18/03/2014 15:16 - Supa de morcovi
- 25/01/2014 14:35 - Morcovii beneficii calitati si proprietati terapeutice
- 03/01/2014 14:47 - Comori vegetale si beneficii
- 03/01/2014 08:12 - Comoara din vegetale si beneficii
- 04/09/2013 12:26 - Placinta cu mere
- 24/08/2013 18:44 - Budinca de gris reteta
- 19/08/2013 13:56 - Crema de lapte cu biscuiti
- 18/08/2013 19:28 - Grisul cu lapte in alimentatia copilului reteta
- 18/08/2013 04:15 - Budinca de mere