Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Intemeierea voievodatului Tran…

Intemeierea voievodatului Transilvaniei

Intemeierea voievodatului Transilvaniei   Continuandu-si viata neintrerupt pe pamantul tarii noastre, poporul roman din Transilvania si Banat a intemeiat, inca inainte de anul 1000, mai multe cnezate si voievodate. Asa a fost...

Leul deghizat de George Toparc…

Leul deghizat de George Toparceanu

Leul deghizat de George Topârceanu   Leul s-a-mbrăcat odatăÎntr-o piele de măgar,Să colinde ţara toatăDin hotar până-n hotar,Ca să vadă cum se poartă lupii (marii dregători)Cu noroadele-i blajine de supuşi rumegători.

Soarele vantul si gerul de Vas…

Soarele vantul si gerul de Vasile Alecsandri

Soarele, vântul şi gerul de Vasile AlecsandriPoezia “Soarele, vântul şi gerul” de Vasile Alecsandri face parte din şirul pastelurilor închinate anotimpului iarna. Ne aminteşte de soarele cu dinţi al iernii,...

Albina in mitologie mituri si …

Albina in mitologie mituri si legende

Albina in mitologie, mituri si legende De-a lungul timpului oamenii au vazut in albine niste fiinte complexe, care poarta in ele toata maiestria creatiei. Albinele sunt fapturile cele mai profunde, fapturile...

Consumul de capsuni metoda de …

Consumul de capsuni metoda de tratament naturist

Consumul de capsuni - metoda de tratament naturist Cunoscute si consumate inca din preistorie, celebritatea mediala a capsunilor a inceput in secolul al XI-lea, cand calugarii capucini preparau din...