Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Prune planse de colorat

Prune planse de colorat

Prune - planşe de colorat   Nişte fructe deosebit de aromate şi pline de vitamine, prunele nu trebuie să ne lipsească toamna de pe masă. Haideţi să dăm culoare acestor fructe gustoase!  

Semnificatia zilei de 1 Decemb…

Semnificatia zilei de 1 Decembrie

Semnificatia zilei de 1 Decembrie Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta evenimentul cel mai important din istoria Romaniei, infaptuirea unor dorinte de mii de ani a romanilor din granitele fostei...

Felicitari de Florii 2016

Felicitari de Florii 2016

Felicitari de Florii 2016 Duminica, 24 aprilie 2016, e zi de sarbatoare. Sarbatorim Floriile, prilej cu care ii celebram pe toti cei ce poarta nume de flori. Suprindeti-va prietenii,...

Mos Nicolae 2016

Mos Nicolae 2016

Mos Nicolae 2016 Mos Nicolae soseste an de an pe 6 decembrie, fiind o personificare populara a timpului trecut si imbatranit, dar darnic, bun la suflet, generos si credincios. Toti...

Vizualizarea liniilor de camp …

Vizualizarea liniilor de camp magnetic fizica distractiva

Vizualizarea liniilor de camp magnetic - fizica distractiva Experimentul pe care vi-l propunem va satisface dorinta de a patrunde in tainele fizicii si, de ce nu, simtul estetic. Daca luati o...