Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Alimentatie sanatoasa si medic…

Alimentatie sanatoasa si medicina naturista

Alimentatie sanatoasa si medicina naturista Majoritatea alimentelor pe care le foloseste omul sunt transformate prin foc, adica sunt fierte, fripte sau prajite. Este un obicei propriu omului. Animalele, toate cate...

Igiena colectivitatilor de cop…

Igiena colectivitatilor de copii si tineri

Igiena colectivitatilor de copii si tineri   Inca de la o varsta frageda, copilul sau tanarul petrece o buna parte din timpul sau in diferite institutii. Prin aplicarea si respectarea anumitor norme...

Ghicitori despre legume

Ghicitori despre legume   Cu siguranţă aţi văzut grădina de legume a bunicii. Care sunt legumele cultivate în grădina pe care o aveţi? Vă prezentăm câteva ghicitori cu legume. Nu uitaţi, dragi copii,...

Poveste despre tramvai cu un m…

Poveste despre tramvai cu un motan si un soricel

Poveste despre tramvai cu un motan si un soricel   A fost odata ca si alta data … a fost odata demult, pe vremea cand un motan si un soricel erau un...

Actiunea radiatiilor UV asupra…

Actiunea radiatiilor UV asupra vietii

Actiunea radiatiilor UV asupra vietii Actiunea radiatiilor UV asupra vietii este foarte complexa si foarte putin cunoscuta. Dintre multele ei aspecte vom semnala: · Proprietatea radiatiilor UV de a...