Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Hrana cea de toate zilele gust…

Hrana cea de toate zilele gustoasa si satioasa

Hrana cea de toate zilele - gustoasa si satioasa Pentru o buna digestie si asimilare a hranei, e important sa acordati mare atentie stilului alimentar. Adoptati un stil sanatos si echilibrat...

Schema de vaccinare obligatori…

Schema de vaccinare obligatorie 2011

Schema de vaccinare obligatorie 2011   Vaccinarea joaca un rol deosebit de important in mentinerea si asigurarea sanatatii copiilor inca de la nastere. Ea are rolul de a preveni unele dintre cele...

Urari mesaje texte sms si feli…

Urari mesaje texte sms si felicitari de Sfantul Ioan

Urari, mesaje, texte sms si felicitari de Sfantul Ioan   In data de 7 ianuarie il sarbatorim pe Sfantul Ioan Botezatorul si pe toti cei care poarta numele de Ion, Ioan sau...

Imprejurimile si Manastirea Vo…

Imprejurimile si Manastirea Voronet descriere literara

Imprejurimile si Manastirea Voronet - descriere literara […] Trasura trece Garla Morilor, care se strecura limpede pe prund, ea rataceste pe locuri bolovanoase, unde fiecare drumet are alt drum,...

Poiana Sihastriei Rarau

Poiana Sihastriei Rarau

Poiana Sihastriei Rarau Pe la mijlocul drumului intre Campulung si varful Raraului se afla ascunsa si de nu stii de mai inaitne unde, nici n-o bagi de seama, o poienita careia...