Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Citate de dragoste si iubire

Citate de dragoste si iubire

Citate de dragoste si iubire Ati incercat vreodata sa dati definitie iubirii ori dragostei? Ati putea exprima in cuvinte ce semnifica iubirea, dragostea? Poate ca da, poate ca nu, dar multi...

Poezii de toamna de George Cos…

Poezii de toamna de George Cosbuc

Poezii de toamna de George Cosbuc   Zile de toamna Ieri vedeam pe lunca flori ... Mandri fluturi zburatori, Si vedeam zburand albine. Ieri era si cald si bine.

Cum vorbesc animalele

Cum vorbesc animalele

Cum vorbesc animalele?   Copilaşii îndrăgesc animalele. Dar ştiu ei cum vorbesc animalele, oare? Din lumea necuvântătoarelor ... Ia să învăţăm împreună glasul animalelor.   Mâţa zice: miau-miau-miau,Nu găsesc brânză să iau.

Felicitari pentru sarbatoarea …

Felicitari pentru sarbatoarea de Paste 2016

Felicitari pentru sarbatoarea de Paste 2016 Sarbatoarea de Paste aduce in sufletele oamenilor speranta, incredere si iubire. Bucurati-va si in acest an, 2016, de Invierea Domnului nostru Iisus Hristos....

Vis Alb de Otilia Cazimir

Vis Alb de Otilia CazimirVezi poezia Vis Alb, scrisa de Otilia Cazimir.   As vrea cu tine sa ma duc departe,La Polul Nord, sub cerul de opal,Cand gheata marii clare se desparteIn...