Univers de copil

A+ R A-


Cum putem preveni la copii afectiunile respiratorii cauzate de aerul uscat

Mai bine de jumatate din bolile care afecteaza copiii sunt cauzate de infectiile respiratorii acute. Asa incat trebuie sa avem grija si sa ii protejam in mod corespunzator.

Mucoasele aparatatului respirator sunt cele care impiedica bacteriile, virusii sau microbii din aer sa ajunga mai departe in organism. Astfel, pentru a functiona in mod corespunzator aceasta “bariera”, aerul respirat trebuie sa aiba un anumit grad de umiditate.

Boli si afectiuni cauzate de aerul uscat

Aerul foarte uscat face ca mucoasele aparatului respirator sa devina si ele la randul lor uscate. In acel moment, “bariera” impotriva bacteriilor, virusilor sau microbilor este afectata. Astfel, microbii “penetreaza” din ce in mai mai departe in organism.

Pentru a evita uscarea mucoaselor si scaderea nivelului de protectie oferit de acestea este indicat ca, umiditatea din camera copilului sau in general din intreaga casa sa fie in intervalul 45% - 65%.

In special, in timpul somnului, cand copilul este culcat, el va incepe sa respire uneori si pe gura. In cazul in care aerul din camera este uscat, in momentul in care va fi inspirat, va irita gatul. In plus, aerul nefiind filtrat de mucoza nazala, poate provoca chiar bronsita.

Lipsa unui nivel adecvat al umiditatii face ca sistemul imunitar sa fie impiedicat sa respinga germenii cauzatori de infectii. Mai mult, aerul prea uscat poate favoriza dezvoltarea unor bacterii sau virusi.

O alta problema generata de aerul uscat este starea continua de disconfort, care este insotita de cele mai multe ori de o stare de oboseala si agitatie.

Ca si concluzie, fiti foarte atenti la nivelul umiditatii din casa in care locuiti! Un nivel corespunzator de umiditate in casa, si in special in camera copilului, scade pericolul de a contacta o afectiune respiratorie, intrucat mucoasele aparatului respirator vor functiona in mod corespunzator si vor putea apara organismul de “atacurile” microbiene exterioare.

Pentru a mentine nivelul umiditatii din casa la un nivel corespuzator cel mai simplu si mai eficient este sa folositi un umidificator de aer. Acesta va va ajuta sa mentineti umiditatea necesara si va proteja copiii de posibile afectiuni respiratorii.

Fulgii aviatori ori fulgii de …

Fulgii aviatori ori fulgii de papadie

Fulgii aviatori ori fulgii de papadie Va oferim spre lectura poezia „Fulgii aviatori” scrisa de Florin Costinescu, cuprinsa in volumul „Cele patru pasari ale zilei”. ...

Comportament si bune maniere l…

Comportament si bune maniere la masa

Comportament si bune maniere la masa Ce frumos si ce bine e sa petreci timpul in familie! Unul din aceste momente de reuniune de familie e la masa. Desi vorbim...

Universul copiilor prin ochii …

Universul copiilor prin ochii pictorului Donald Zolan

Universul copiilor prin ochii pictorului Donald Zolan   Pictorul american Donald Zolan ne este cunoscut mai ales sub denumirea de “pictorul copiilor”. Donald Zolan a surprins si a redat, in picturile sale,...

Colindatori cu steaua confecti…

Colindatori cu steaua confectionare

Colindatori cu steaua - confectionare Colindatorii cu steaua sau cantatorii de stea canta si colinda cantece despre cei trei magi de la rasarit care, luandu-se dupa steaua stralucitoare, l-au gasit pe...

Praful din aer si microbii

Praful din aer si microbii

Praful din aer si microbii Praful din aer e compus din nisip, carbune, firicele de ata, stofe, ierburi, insecte, cenusa, peri, etc. In praful de aer se mai afla...