Univers de copil

A+ R A-


Desenarea dupa natura a doua carti suprapuse

Desenarea dupa natura a doua carti suprapuseSe aseaza doua carti suprapuse, avand un colt pe marginea mesei. Corpul este alcatuit de cele doua carti. Pentru ca desenul sa fie frumos, se aseaza aproximativ in mijlocul colii, tanand seama de proportia dintre figura si marginile hartiei.

Un desen prea mic fata de cadru (marginile hartiei) este lipsit de expresivitate. De asemenea, un desen care ajunge pana in cadru sau iese din cadru este urat. De aceea, de la inceput trebuie ca desenatorul sa caute sa aseze desenul astfel in pagina incat partile laterale sa aiba aproximativ distante egale pana la cadru. De asemenea, in partea de sus si in partea de jos trebuie sa realizeze distante aproximativ egale fata de cadru.

Asezarea desenului se realizeaza prin aprecierea aproximativa a repartizarii liniilor care construiesc desenul.

In cazul obiectelor cu fete plane, asezarea in pagina, precum si constructia desenului se incep de obicei cu muchia din fata a obiectului.

Deci, in cazul execitului dat se va incepe tot cu muchia din fata. Pentru a aseza bine desenul in pagina trebuie sa se observe daca muchia din fata se vede in mijlocul obiectului, mai la stanga sau mai la dreapta. De asemenea, trebuie sa se observe cat este de mare aceasta muchie in comparatie cu inaltimea totala a obiectului, pentru a determina si pe desen inaltimea acestei muchii.

Muchia orizontala a mesei serveste la stabilirea inclinatiei sub care se vad laturile orizontale ale corpului. In continuare se deseneaza conturul formei generale.

Avand construita forma generala a celor doua obiecte, aceasta se imparte in doua, pentru gasirea formei generale a fiecarei carti in parte. In aceasta forma generala geometrica se deseneaza forma rotunda a cotorului cartii si filele ei, precum si grosimea scoartelor.

Se trece la aplicarea umbrelor. Aici se tine seama de faptul ca fetele obiectelor sunt diferit colorate. Prin hasuri se diferentiaza culorile mai inchise de cele mai deschise. De exemplu, coperta cartii este ceva mai inchisa decat filele cartii, care sunt albe. De aceea, pe fata luminata filele apar albe, iar coperta cenusie. Umbra, daca se gaseste pe suprafata alba pare mai inchisa decat coperta gri, vazuta in lumina.

Pentru a putea observa cat mai just raportul dintre valori, desenatorul trebuie sa observe obiectele in ansamblu, privind natura cu ochii abia intredeschisi, avand genele foarte apropiate.

Scrisoare catre Mos Nicolae

Scrisoare catre Mos Nicolae

Scrisoare catre Mos Nicolae   Zapada iar se asterne E inceput de decembre Si asa sunt invatat Ca in fiecare an O scrisoare ca sa scriu Mosului celui zglobiu.

De nu stii nu te apuca

De nu stii nu te apuca

De nu stii, nu te-apuca   Va oferim spre lectura poezia “De nu stii, nu te-apuca” scrisa de Daniel Tei. Ilustratia apartine Anei-Maria Buzea.   Iata, ies din gradinita Un baiat si o fetita. Ati ghicit,...

Jocuri umoristice pentru copii

Jocuri umoristice pentru copii

Jocuri umoristice pentru copii „Cine de gluma nu stie nu e om de omenie.” (proverb romanesc) Va prezentam cateva jocuri umoristice pentru copii, precum: Fixeaza ochii si...

San Marino

San Marino

San Marino In Italia, pe coasta muntelui Titano, se intinde un teritoriu de 61 kmp, avand 14.000 de locuitori. Este statul San Marino – cea mai veche republica a Europei. Traditia...

Mos Nicolae imagini avatar

Mos Nicolae imagini avatar

Mos Nicolae - imagini avatar In noaptea de 5 spre 6 decembrie soseste Mos Nicolae. Acesta vine pe la geamuri la toate casele unde sunt copii. Pentru copiii cei cuminti aduce...