Univers de copil

A+ R A-


Imbracamintea si incaltamintea - reguli de igiena

Imbracamintea si incaltamintea reguli de igienaOmul trebuie protejat cu o imbracaminte potrivita, facuta din tesaturi de bumbac sau de lana, dupa corpul fiecaruia daca tinem cont de urmatoarele aspecte:

· corpul nostru – cu o caldura de 37 de grade in timp de sanatate;

· aerul din jurul nostru – cu mai putina sau mai multa caldura, pentru a ramane intacta caldura corpului.

Bumbacul si culorile deschise sunt de preferat vara si lana si culorile inchise de preferat iarna. Vom proteja si capul impotriva frigului si caldurii, prin caciuli sau palarii. Vom schimba cat mai des hainele, fiindca se imbiba cu grasime si transpiratie.

In general, imbracamintea trebuie sa fie cat mai lejera. Nu trebuie sa fie prea stransa pe corp pentru ca impiedica unele functiuni ale corpului. Imbracamintea barbateasca este facuta mai mult sau mai putin dupa necesitate si dupa cerintele igienei, pe cand imbracamintea femeiasca a ramas mai mult o gateala pentru impodobirea corpului si a-si scoate in relief unele parti ale corpului decat pentru trebuinta de a-si proteja corpul. Modelele de azi sunt tot atat de bizare ca si obiceiurile.

Multe femei prefera hainele cu decolteu, dar este un obicei destul de vatamator sanatatii, deoarece tocmai pieptul trebuie protejat contra frigului si bine acoperit.

Corsetul, de asemenea, este vatamator fetelor de 16-18 ani, fiindca opreste dezvoltarea pieptului si a organelor. Mai mult de atat, acesta este daunator femeilor insarcinate si slabe la piept, fiindca comprima plamanii, inima si abdomenul, putand provoca boli de inima, palpitatii, constipatii, avort, etc. Cu toate acestea, la persoanele plinute, pentru a-si sustine pieptul prea voluminos, cand danseaza s.a.m.d., pentru a-si sustine coloana vertebrala si sa nu fie prea tare strans si sa nu-l poarte mai mult de o ora, nu este vatamator.

Rochia lunga este si ea un scandal igienic, care nu se mai poate tolera, daca trebuie sa ne gandim la viitor si la sanatate. Intr-adevar, acest rochii lungi, cu trena, nu fac altceva decat sa mature trotuarele si stradutele, coridoarele si spatiile de locuit de toate murdariile ce se gasesc pe ele, secretiuni sau microbi de boli infectioase, ce sunt aduse inconstient direct pe covorul de acasa, unde micii copilasi adeseori se joaca si introduc in gura tot ce intalnesc pe el, molipsindu-se cel mai adesea cu boli infectioase, aduse de rochia vecinei. Dupa cum se vede, este o molipsire permanenta ce se face cu rochia lunga, fiind cauza principala si cea mai intai aducatoare de boli.

Toate hainele trebuie sa fie curatate de murdarie, spalate si periate. Perierea trebuie sa se face la aer liber si niciodata in camera de locuit.

Incaltamintea trebuie sa fie pe masura piciorului. Aceasta nu trebuie sa stranga, iar tocurile sa fie cat se poate de joase. Niciodata sa nu cautati sa potriviti piciorul dupa incaltaminte, ci invers. Ne alegem incaltamintea in functie de piciorul nostru deoarece ne expunem la chestiuni neplacute, precum: bataturi, unghii incarnate sau alte boli.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Muscata poezie

Muscata poezie

Muscata - poezie   Va oferim spre lectura poezia “Muscata” scrisa de Emil Doria.   - Ce faci, floare de muscata, Ca e iarna grea acum? - Stau la geamuri asezata Si privesc de sus pe drum.  

Mesaje de Halloween pentru cop…

Mesaje de Halloween pentru copii in limba engleza

Mesaje de Halloween pentru copii in limba engleza   Sarbatoarea de Halloween este si pentru copii prilej de mare bucurie. Costumati in personaje infricosatoare ei merg din casa in casa pentru a...

Scorul Apgar la nou nascuti

Scorul Apgar la nou nascuti

Scorul Apgar la nou nascuti Cu siguranta, scorul Apgar nu este o noutate pentru viitorii parinti. Ei stiu despre acest aspect, nu degeaba proaspetii parintii se lauda la nastere...

Padurea ecuatoriala versuri

Padurea ecuatoriala versuri

Padurea ecuatoriala - versuri   Va oferim spre lectura poezia “Padurea ecuatoriala” scrisa de Florin Costinescu, fiind inclusa in volumul “Cele patru pasari ale zilei”.   Toti copiii, Chiar si cei ce nu merg la...

Labirintul imparatului

Labirintul imparatului

Labirintul imparatului In timpul groaznicelor prigoane contra crestinilor, imparatul Nerone, a carui principal ocupatie era sa inventeze cele mai feroce chinuri contra presupusilor incendiatori ai Romei, a dat la iveala...