Univers de copil

A+ R A-


Modele de cioplit dovleacul de Halloween

 

Cel mai cunoscut simbol al sarbatorii de Halloween este napul sau bostanul (dovleacul) lui Jack, sculptat si cu o lumina inauntru. Traditia dovleacului de Halloween provine dintr-un mit irlandez si acesti dovleci ciopliti sunt prezenti in casele tuturor celor care celebreaza Halloween-ul.

 

  

Daca doriti sa aveti si voi un astfel de dovleac special, pasii de urmat sunt destul de simpli. Puteti face din aceasta activitate una nostima in care sa fie implicata toata familia, parinti si copii.

 

Si pentru a veni in sprijinul vostru va oferim cateva modele pe care le puteti folosi ca sablon pentru cioplirea dovleacului.

 

  

Pasi de urmat pentru realizarea dovleacului de Halloween:

1.      Se alege un dovleac cat mai sanatos si cu o forma cat mai bine proportionata.

2.      Se taie capacul cum doriti: rotund, hegazonal, etc. Gaura trebuie sa fie destul de larga pentru a permite sa introduceti mana in interiorul dovleacului. Scoateti cu mana cat mai multe seminte iar apoi cu o lingura razuiti si scoateti pulpa dovleacului. Dovleacul trebuie sa ramana curat inauntru.

3.      Puneti pe dovleac sablonul modelului pe care l-ati ales. Puteti lipi cu banda adeziva sablonul pe dovleac. Dupa ce ati pus sablonul cu un cutit micut, un ac gros sau un cui puteti face gauri in dovleac urmarind liniile modelului.

4.      Introduceti un cutit mic sau mic ferastrau in liniile gaurite si incepeti sa taiati formele, una dupa alta. Taiati cu mare grija urmarind cu atentie gaurile facute anterior.

5.      Dupa ce ati finalizat cioplirea puneti o mica lanterna sau o lumanare in dovleac si priviti cum lumineaza in noaptea de Halloween!

 

 

 

Sfat: Daca doriti ca dovleacul vostru sa fie unul cat mai special puteti aplica pe el diferite accesorii specifice Halloween-ului: lilieci, vrajitoare, stafii, soricei, vampiri, etc.

 


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:

Catre tarmuri viitoare

Catre tarmuri viitoare

Catre tarmuri viitoare Va oferim spre lectura poezia “Catre tarmuri viitoare” scrisa de Cicerone Teodorescu. Peste tarmuri, peste mare, Nori se-aduna, nori se sparg Uite, siruri de cocoare … Uite, zburatori de larg!

Despre modestie cu un licurici

Despre modestie cu un licurici

Despre modestie cu un licurici Va oferim spre lectura fabula “Despre modestie” scrisa de Ion Dodu Balan. Un pitic Peltic, Ne-bun de nimic, Un biet licurici, Ascuns in urzici, Tipa-n gura mare, In zi de sarbatoare, Ca s-azvarle-n soare Sa-si...

Semnificatia zilei de 1 Decemb…

Semnificatia zilei de 1 Decembrie

Semnificatia zilei de 1 Decembrie Unirea de la 1 Decembrie 1918 reprezinta evenimentul cel mai important din istoria Romaniei, infaptuirea unor dorinte de mii de ani a romanilor din granitele fostei...

Legenda pisicii

Legenda pisicii

Legenda pisicii Demult, tare demult, traia o femeie sarmana si vaduva. Dar, aceasta nu era singura, caci locuia cu fata sa, o minunatie de fata. Aceasta era extrem de frumoasa cum...

Dintii copiilor depind de sana…

Dintii copiilor depind de sanatatea mamei

Dintii copiilor depind de sanatatea mamei O alimentatie nerationala a mamei, ca si administrarea unor medicamente in timpul sarcinii pot duce la grave tulburari in formarea si in aparitia...