Univers de copil

A+ R A-


Pasarea evantai intr-o inimioara

Pasarea evantai intr-o inimioaraPasarelele tinere constituie totdeauna un motiv preferat si o decoratiune pentru contructii in timpul primaverii si, pentru ca tot soseste Valentine’s Day – Ziua Indragostitilor, ar fi frumos sa construim o pasare zburatoare chiar intr-un cadru si o forma «de inima». Acest lucru produce multa bucurie, entuziasm si iubire. Asadar, spor la treaba in constructia unor pasarele evantai intr-o inimioara.

Sa vedem insa de ce materiale de lucru avem nevoie pentru confectionare:

·        2 coli de carton subtire – format A5 de culori care sa se asorteze

·        Hartie pentru copiat

·        Creion

·        Foarfeca

·        1 bucata patratica de carton subtire (12 x 12 cm) de culori complementare

·        Resturi de hartie colorata

·        Lipici

·        Ac

·        Ata

Acum, daca avem la indemana toate materialele, va puteti apuca de treaba.

Drept model, aveti formele de pasare si inima.

Pentru inceput, vom copia pe cartoane aceste modele si forme de inima si pasare. Aveti grija ca, in dreptul liniei punctate, sa taiati o mica fanta, un mic orificiu in corpul pasarii.

Veti impaturi cartonul patrat ca un «evantai» pentru aripi. In acest scop, veti plia o fasie de  aproximativ 1 cm latime, veti intoarce foaia, din nou veti plia o fasie de aceeasi latime, din nou veti intoarce si veti proceda tot asa, pana cand intreaga hartie este pliata ca o armonica.

Veti remarca ca ati obtinut un evantai, pe care il veti itnroduce prin fanta in corpul pasarii. Capetele alaturate ale evantaiului vor fi lipite pe ambele parti.

Pentru a duce la finalizare pasarea intr-o inima, veti decupa doi ochi rotunzi din hartie colorata care vor fi lipiti la stanga si la dreapta capsorului pasarii.

In final, cu ac si ata veti atarna «pasarea evantai» in inimioara de hartie, in asa fel incat ea sa se poata misca. Pentru a atarna intregul format, veti prelungi firul in sus si il veti innoda.

Cum sa spunem dumneata

Cum sa spunem dumneata

Cum sa spunem DUMNEATA   Va oferim spre lectura “Cum sa spunem DUMNEATA” scrisa de Constanta Buzea, regasind-o in volumul “Carticica de sase ani”. Ilustratia este formidabila, sugestiva si inedita, fiind semnata...

Sa invatam sa desenam un pesti…

Sa invatam sa desenam un pestisor

Să învăţăm să desenăm un peştişor   Învaţă, alături de noi, cum să desenezi un peştişor, urmărind poezia de mai jos. E uşor de făcut, iar apoi poţi să îl colorezi.  

Sa descoperim planeta Marte

Sa descoperim planeta Marte

Sa descoperim planeta Marte Planeta de culoare rosiatica ce impodobeste ca un rubin cerul noptilor senine a fost numita Marte dupa zeul antic al razboiului, deoarece prin culoarea sa amintea oamenilor...

Evolutia inaltimii si a greuta…

Evolutia inaltimii si a greutatii bebelusilor in primul an de viata

Evolutia inaltimii si a greutatii bebelusilor in primul an de viata   Odata cu venirea unui nou copilas pe lume si cu aducerea acestuia acasa principala grija a parintilor este evolutia si...

Luptele de pe Jiu 1916

Luptele de pe Jiu 1916

Luptele de pe Jiu - 1916 Multe victorii au avut trupele romane, dar cea mai frumoasa dintre toate a fost victoria de la Jiu, intre 13-16 octombrie 1916, obtinuta atat asupra...