Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Novac si corbul rezumat

Novac si corbul rezumat

Novac şi corbul rezumat   “Novac si corbul” a fost publicata de V. Alecsandri in culegerea intitulata “Poezii populare ale romanilor”. In versurile acestei balade populare romanesti este povestita o intamplare din...

Poezii de dragoste de Valentin…

Poezii de dragoste de Valentines day in limba engleza

Poezii de dragoste de Valentine’s day in limba engleza   Poezii si versuri de dragoste in limba engleza pe care le puteti trimite iubitei sau iubitului cu ocazia zilei de 14 februarie,...

Mesteacanul din poiana in lege…

Mesteacanul din poiana in legenda

Mesteacanul din poiana in legenda Intr-o zi, Dumnezeu a coborat pe pamant si s-a oprit intr-o poiana, sa se odihneasca. Poiana era extrem de luminoasa si frumoasa. Totul parca vuia a fericire...

Pablo Neruda citate

Pablo Neruda citate

Pablo Neruda citate   Pablo Neruda (pseudonimul lui Neftali Ricardo Reyes Basoalt, nascut 12 iulie 1904 - decedat 23 septembrie 1973), a fost un celebru poet chilian, laureat al Premiului Nobel pentru...

Diabetul zaharat de tip 1 apar…

Diabetul zaharat de tip 1 aparut inainte de varsta de 20 de ani

Diabetul zaharat de tip 1 aparut inainte de varsta de 20 de ani Pana nu de mult, orice diabet care aparea in perioada 0-20 de ani era etichetat sub...