Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Pangolinii pasarile si mesteca…

Pangolinii pasarile si mestecatul fara dinti

Pangolinii, pasarile si mestecatul fara dinti Faptul ca se poate mesteca si fara dinti este demonstrat in modul cel mai convingator de pangolini. Ei traiesc in Africa, dar se...

Traditii obiceiuri si supersti…

Traditii obiceiuri si superstitii legate de 1 ianuarie si Sfantul Vasile cel Mare

Traditii, obiceiuri si superstitii legate de 1 ianuarie si Sfantul Vasile cel Mare E 1 ianuarie si biserica ortodoxa il sarbatoreste pe Sfantul Vasile cel Mare, unul din cei mai importanti...

Ciocanitoarea

Ciocanitoarea

Ciocanitoarea   Ciocanitoarea este o pasare de padure, al carui nume arata obiceiul de a lovi in scoarta copacilor. Toata ziua zboara din copac in copac. Cioc, cioc, cioc ... Ciocanitoarea este una...

Gustav Eiffel si turnul din Pa…

Gustav Eiffel si turnul din Paris

Gustav Eiffel si turnul din Paris Gustav Eiffel a fost si va fi o proeminenta figura a lumii tehnice. Gustav Eiffel este inginerul “parinte”  a turnului de fier din inima...

Formarea poporului roman

Formarea poporului roman

Formarea poporului roman   In timpul stapanirii romane, dacii au inceput sa vorbeasca limba romanilor, adica limba latina. Incetul cu incetul, limba dacilor s-a uitat. Cu timpul, dacii si romanii s-au contopit,...