Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Brahmanul si oala scufundata

Brahmanul si oala scufundata

Brahmanul si oala scufundata Traia odata in India un brahman. Cica era cel mai lenes om de pe lume. Nu voia sa munceasca si se hranea doar cu ceea ce primea...

Sms urari si felicitari de Flo…

Sms urari si felicitari de Florii

Sms, urari si felicitari de Florii   La multi ani de Florii pentru toti cei care poarta nume de floare! Fiti si voi alaturi de ei si transmiteti-le cele mai speciale sms-uri,...

Bune maniere si comportament a…

Bune maniere si comportament adecvat in comunicare pe chat si messenger

Bune maniere si comportament adecvat in comunicare pe chat si messenger Traim intr-o lume tehnologizata, iar schimbul de de idei si comunicarea se realizeaza nu doar fata in fata, ci si...

Gripa, raceala, viroza si vacc…

Gripa, raceala, viroza si vaccinul antigripal

Gripa, raceala, viroza si vaccinul antigripal Ce este gripa? Gripa este o infecţie respiratorie acută virală care afectează căile respiratorii. Există foarte multe rădăcini de virusuri care se schimbă de-a lungul...

Moartea caprioarei de Nicolae …

Moartea caprioarei de Nicolae Labis

Moartea caprioarei de Nicolae Labis Va oferim spre lectura poezia “Moartea caprioarei” scrisa de Nicolae Labis. Actiunea are loc pe fundalul secetei cumplite de dupa al doilea...