Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Moldova in timpul lui Dimitrie…

Moldova in timpul lui Dimitrie Cantemir

Moldova in timpul lui Dimitrie Cantemir   Pe la 1700 imperiul turcesc incepuse a pierde din puterea si din faima lui. Popoarele subjugate se razvrateau cu tot mai multa indrazneala impotriva stapanirii...

Horoscop Capricorn 2016 Dragos…

Horoscop Capricorn 2016 Dragoste

Horoscop Capricorn 2016 - Dragoste Anul 2016 parcurge un traseu destul de linistit pentru nativii Capricorn. Totusi, evolutia relationala se individualizeaza in functie de persoana si...

O poveste adevarata cu catelus…

O poveste adevarata cu catelusa Foxy

O poveste adevarata cu catelusa Foxy Se stie ca un indicator de baza privind “rasa” unui exemplar canin il constituie sensibilitatea olfactiva, astfel, spus, simtul mirosului sau “nasul”. In cele ce...

Vrei sa stii cum voi iubi

Vrei sa stii cum voi iubi

Vrei sa stii cum voi iubi?   Avand in vedere dezvoltarea afectiva a copilului, se poate afirma cu tarie ca la un an el se manifesta in limitele unor forme afective...

Pubertatea furtuna biologica s…

Pubertatea furtuna biologica si psihologica

Pubertatea - furtuna biologica si psihologica Etapa pubertatii este considerata de specialisti ca cea mai complexa perioada a vietii. Din cauza multiplelor transformari biologice si psihointelectuale, ea a mai fost denumita...