Univers de copil

A+ R A-


Placinta cu mere

 

Iata o reteta delicioasa pentru placinta cu mere, un desert pe care copiii dumneavoastra il adora. Pofta buna!

 

Ingrediente pentru aluat

700 g faina

un pahar de apa minerala/sifon

325 g ulei sau unt topit fara zer

10 g drojdie de bere

un praf se sare

 

Ingrediente pentru umplutura

2 kg mere

4 linguri de zahar

olingurita de scortisoara pisata

2-3 linguri de pesmet fin

 

Mod de preparare

Din jumatate de kilogram, 175 g ulei sau unt topit, drojdia, paharul de sifon si un praf de sare, se framanta bine un aluat obisnuit. Se da la rece si se lasa sa se odihneasca. Intre timp, restul de faina (200 g) si restul de ulei (150 g) se freaca impreuna pana ce amestecul devine spumos si are consistenta unei smantani groase.

Se reia aluatul framantat si cu un socitor bine uns cu ulei se intinde pe masa de lucru intr-o foaie subtire ca de taitei. Se unge apoi uniform cu amestecul de faina si ulei sau unt si se ruleaza cat mai strans. Sulul se aplatizeaza putin cu sucitorul. Se imparte aluatul in doua: o parte mai mare care va fi pusa pe fundul tavii si una mai mica, care va acoperi stratul de umplutura. Se da aluatul la rece.

Intre timp se pregatesc merele. Se spala, se curata de coaja, se dau pe rozatoare cu ochiuri mari. Merele rase se pun pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Se topesc putin, se dau deoparte si se adauga persmetul (din paine alba si bine cernuta).

Se adauga aluatul de la rece, se intinde bucata mai mare, dandu-i marimea tavii in care va fi coapta. Se unge tava cu unt, se aseaza foaia, se inteapta cu furculita din loc in loc, ca sa nu se umfle la copt. Se da la cuptor, infierbantat din timp, se se coaca pe jumatate. Se scoate si se asterne umplutura de mere. Se acopera cu o a doua foaie pe care am avut grija s-o intindem intre timp. Se da din nou prajitura la cuptor pana se coace. Se serveste amestecat cu scortisoara fin pisata.

In loc de mere se poate folosi o umplutura de branza de vaci (1 kg branza + 2-3 oua + zahar dupa gust + oaja rasa de lamaie + 250 g de stafide).

O umplutura din carne tocata pregatita ca pentru orice fel de alta placinta este de asemenea potrivita.

Addthis

Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Povestea celor trei purcelusi

Povestea celor trei purcelusi

Povestea celor trei purceluşi   Citiţi “Cei trei purceluşi”, dupa o poveste de Serghei Mihailov.   Trăiau odată, într-o pădure îndepărtată, trei purceluşi. Trei fraţi. Semănau atât de tare unul cu celălalt încât foarte...

A cincea luna de sarcina

A cincea luna de sarcina

A cincea luna de sarcina   Iata ca ai ajuns in a cincea luna de sarcina, fiind la mijlocul perioadei de sarcina. Ritmul de crestere al bebelusului tau este accelerat, iar tu,...

Zece negri mititei

Zece negri mititei

Zece negri mititei   Va oferim spre lectura poezia "Zece negri mititei".     Zece negri mititei chefuiau de casa noua. Unu s-a-necat c-un os. Si-au ramas doar noua.   Noua negri mititei se sculau tarziu de...

Poze si imagini animate de dra…

Poze si imagini animate de dragoste cu texte pentru Valentines Day

Poze si imagini animate de dragoste cu texte pentru Valentine’s Day Iata cateva poze si imagini animate de dragoste, cu tenta romantica pe care le puteti transmite cu mare drag persoanelor...

Procedura adoptiei internation…

Procedura adoptiei internationale

Legea adoptiei - Capitolul IV - Procedura adoptiei internationale     Sectiunea 1 - Dispozitii generale Art. 45 Adoptia internationala a copilului care are domiciliul in Romania poate fi incuviintata numai in situatia in care...