Univers de copil

A+ R A-


Poezii

Portile albastre Portile albastre   Va oferim spre lectura poeziaPortile albastre”, scrisa de Katia Nanu.   Demult, Pe cand abia rasareau povestile noastre, Ardealul Era o cetate cu portile albastre.
Citeşte mai mult...
magarusul versuri Magarusul - versuri   Va oferim spre lectura poeziaMagarusul” scrisa de Elena Dragos.   De cu zori si pana seara, Catre moara tot mereu, Suie dealul si coboara. - Cum e magarus? E greu? …
Citeşte mai mult...
Daruri poezie Daruri - poezie   Va oferim spre lectura poeziaDaruri” scrisa de Ioana Dana Nicolae.   Cum vii, iarna, Ca naluca si ne acoperi Uluca! Un namete ai pus pe era, De-a intrat Ca-ntr-o saltea, I-a ramas doar tivul, In forme de petale, Cusut, Matusica iarna, De mana matale!
Citeşte mai mult...
Muscata poezieMuscata - poezie   Va oferim spre lectura poeziaMuscata” scrisa de Emil Doria.   - Ce faci, floare de muscata, Ca e iarna grea acum? - Stau la geamuri asezata Si privesc de sus pe drum.  
Citeşte mai mult...
Poezia IntrebarePoezia - Intrebare   Va oferim spre lectura poezia «Intrebare» scrisa de Dumitru Dragan.   Ma intreb Si tot visez Cum as face Sa pastrez Pana-n luna Lui Cuptor, Omuletul de zapada, Sa-l mai vad Cand mi-o fi dor?
Citeşte mai mult...
Mihai Eminescu Caci eterne sunt ale lumii toateMihai Eminescu - Caci eterne sunt ale lumii toate   Va oferim spre lectura poeziaCaci eterne sunt ale lumii toate” a marelui poet Mihai Eminescu.   Caci eterne sunt ale lumii toate:
Marea singura lin se plange-n durere,
Ea isi spune de mult ai taina si jalea-i
Vai! de o mie de evi se zbate si-si [ … ]
Citeşte mai mult...
Marea in poezia lui Mihai EminescuMarea in poezia lui Mihai Eminescu   Mihai Eminescu a ilustrat în multe din poeziile sale cadrul natural, precum: codrul, lacul, marea, etc. Apa este un element vital care însoțește iubirea și semnifică puritate, mișcare, continuitate, dar și moarte. Cel mai adesea, apa devine o oglindă a sentimen [ … ]
Citeşte mai mult...
Povestile din braziPovestile din brazi   Va oferim spre lectura poeziaPovestile din brazi”. Versurile sunt scrise de Katia Nanu, iar ilustratia apartine Klarei Tamas Blaier.   Este o poveste si in brazi Ca de altfel, in orice copac verde. Numai ca pe zapada, povestea aceasta, Gustul de mugur proaspat nu si-l [ … ]
Citeşte mai mult...
N-ai la tine un felinar?   Va oferim spre lectura poeziaN-ai la tine un felinar?” scrisa de Constanta Buzea. Ilustratia e semnata Hadai G. Klara.   Intr-o casa mare, Pe o masa mare, o casuta, In casuta, o masuta, In cascioara, o mascioara, Pe mascioara, o calimara.    
Citeşte mai mult...
cantec pentru zapadaCantec pentru zapada   Va oferim spre lectura poeziaCantec pentru zapada”. Versurile sunt semnate Ioana Dana Nicolae.   Hai, Asterne-te pe jos, Covor frumos, Iarna, Arunca-ti semintele Ca a plecat Pasarea de foc, Sa creasca si iarba ta Sa ramana pe loc!
Citeşte mai mult...
Colind la Botezul DomnuluiColind la Botezul Domnului   Va oferim cateva versuri sugestive pentru sarbatoarea de Boboteaza ori Botezul Domnului – 6 ianuarie. Iata versurile pentru „Colind la Botezul Domnului”. Aghios, aghios, Trecand nasterea lui Hristos, Veniti toti sa ne sculam, Vitleemul sa-l lasam, La Iordan sa a [ … ]
Citeşte mai mult...

Pagina 1 din 42

Enigme in jungla

Enigme in jungla

Enigme in jungla La circa 1.000 km de capitala Venezuela, Caracas, se afla o regiune aproape de nepatruns, un platou situat pe culmile muntilor – numit Roraima – care starneste interesul...

Mama de dragul tau

Mama de dragul tau

Mama - De dragul tău   Cântecul “Mama - De dragul tău” – versuri şi varianta audio   De dragul tău, pământulDe ghiocei e plinŞi vin cocori în zareŞi cerul e senin.  

Oameni salbatici in jungla mal…

Oameni salbatici in jungla malaeziana

Oameni salbatici in jungla malaeziana Se stie deja ca in Asia si sud-est locuiesc mai multe tipuri de oameni salbatici, mai ales omul pongoid.

Fat Frumos din tei de Mihai Em…

Fat Frumos din tei de Mihai Eminescu

Făt-Frumos din tei de Mihai Eminescu- Blanca, află că din leagănDomnul este al tău mire,Căci născută eşti, copilă,Din nevrednică iubire.

Poezia Luna Mai

Poezia Luna Mai

Poezia - Luna Mai   Va oferim spre lectura poezia “Luna Mai” scrisa de Florin Costinescu cu ilustratii realizate de Octavia Taralunga.   Luna Mai soseste intr-o trasura trasa de cai. si caii sunt frumosi, au sei si seile clopotei...