Univers de copil

A+ R A-


Povestea iepurasului de Paste

povestea iepurasului de pasteSe spune ca demult, tare demult, undeva, la o margine de sat, traia o mama singura care-si crestea, cu multe sacrificii, dar si cu infinita dragoste, cei sapte copilasi ramasi orfani dupa ce un trunchi urias de copac se prabusise peste tatal lor in timpul unei furtuni cumplite care-l prinsese in padure.

 

 

Se apropia Sarbatoarea Pastelui si biata mama era tare necajita ca nu avea cu ce sa cumpere cadouri la copii, asa cum se obisnuia si pe atunci. Si, pe cand copilasii erau la padure sa adune niste vreascuri pentru foc, mamei i-a venit o idee pe care imediat a pus-o in practica.

Cu multa dragoste, de care numai mamele adevarate sunt in stare, femeia a vopsit niste oua, apoi le-a pus in poala sortului si a mers cu ele in gradina.

Undeva, intr-un colt nu prea indepartat al gradinii a facut un cuibar in care, cu multa grija, ca sa nu le sparga, a pus ouale pe care, apoi, le-a acoperit cu frunze si crengute uscate dupa care si-a vazut de treburile ei, pe langa soba, pentru ca-n ajun de sarbatoare mamele au foarte multe de pregatit.

A doua zi de dimineata, dupa ce s-au trezit din somn, copiii au intrebat nerabdatori dar si curiosi ce cadouri vor primi, stiut fiind ca era zi de Paste. Atunci, mama le-a spus sa mearga in gradina pentru ca acolo-si vor gasi cadourile. Galagiosi, razand si harjonindu-se, copiii au navalit, unul dupa altul, in gradina.

Speriat de glasurile lor, un iepuras tasneste de undeva, dintr-un colt al gradinii unde se odihnea, si o ia la fuga. Curiosi, copiii s-au indreptat in fuga spre locul din care iepurasul tocmai tasnise si acolo, sub frunzele uscate, au gasit ouale rosii, frumos incondeiate.

Bucurosi, copiii au inceput sa cante, sa danseze, sa bata din palme si sa strige, convinsi de ceea ce au vazut, ca iepurasul le-a adus cadouri.

Chiar si astazi inca mai exista obiceiul ca in ziua intai de Paste, copiii sa fie trimisi in gradina ca sa-si caute cadourile pe care iepurasul le-ar fi lasat acolo, special pentru ei, inca din zori.

Citeste si Poveste de Paste pe http://www.interferente.ro/Poveste-de-Paste-de-Passionaria-Stoicescu.html.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

La Humulesti poezie

La Humulesti poezie

La Humulesti - poezie   Vezi poezia “La Humulesti” scrise de Nicolae Nasta.   Acolo-n sat, la Humulesti, Raul Ozana curge lin Parc-amintind sub cer senin De cel ce ne-a scris povesti.

Mos Nicolae rugaciuni si colin…

Mos Nicolae rugaciuni si colinde

Moş Nicolae - rugăciuni şi colinde Rugăciuni şi colinde pentru Moş Nicolae. Să vă aducă bucurie în casă, merinde pe masă, iubire în suflet şi numai fericire! Să aveţi parte de...

Felicitari cu braduti de Craci…

Felicitari cu braduti de Craciun de colorat

Felicitari cu braduti de Craciun de colorat Pentru sarbatorile de iarna va oferim o colectie de felicitari cu braduti de Craciun pe care le puteti colora si transforma in niste felicitari...

Cantec si veselie de primavara

Cantec si veselie de primavara

Cantec si veselie de primavara   Va oferim spre lectura poezia intitulata simbolic „Cantec”, scrisa de Emil Doria.   Tri-li-li ... Ce triluri argintii! O ciocarlie canta-n zori, Brazdand vazduhul fara nori. Tri-li-li, Cantati voios, copii!  

Ceaiul antibronsitic

Ceaiul antibronsitic

Ceaiul antibronsitic Ceaiul antibronsitic are actiune emolianta, antiinflamatoare, antitusiva, dezinfectanta, expectoranta si fluidiazanta, avand efect maxim in cazuri de secretie bronsica si antitusiva, ce se datoreaza mucilagiilor, saponinelor si...