Univers de copil

A+ R A-


Sarpele - animal tarator

Sarpele animal taratorSarpele este un animal tarator. Corpul sau este tocmai ca un crampei de franghie: lung, rotund si mai ascutit spre coada si cap.

Pielea e groasa, lucioasa si crestata in chip de solzi. Capul e turtit, gura larga, limba despicata in doua, dintisorii marunti.

Sarpele n-are membre. El se taraste incovoindu-si corpul si la dreapta si la stanga.

In apa inoata bine.

Sunt mai multe feluri de serpi.

Vipera sau naparca este sarpele cel mai veninos. Ea are de-a lungul spinarii o dunga neagr-verzuie si colturata. Capul e mai turtit si cu doua dungi negre deasupra. In gura are doi dinti mai mari, gauriti pe dinauntru. Cand musca, pica venin din ei si animalul muscat moare otravit.

Locul muscat trebuie sa fie stors cat mai repede. De asemenea, trebuie sa se suga sangele din intepatura si sa se scuipe jos, iar locul sa se arda cu fierul rosu.

Serpii traiesc prin balegaruri, pe langa case, prin paduri si balarii, prin balti si lacuri. Cel mai adesea, ei se hranesc cu broaste, pestisori, soareci, oua si chiar fructe. Iarna, stau amortiti in crapaturile pamantului, fara sa manance ceva.

Femela face oua ca de porumbel, insa cu coaja moale. Le aseaza in balegar ori in frunze uscate si se clocesc singure, la soare.

Puiul de sarpe e ca un firicel de apa.

Berzele, cu ciocul ca si foarfecele, taie serpii in bucatele si-i mananca. Asemenea si ulii si aricii cauta serpii, ca pe o mancare aleasa.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Planse de colorat cu flori de …

Planse de colorat cu flori de liliac

Planse de colorat cu flori de liliac   Primavara si parfumul ei este sinonima cu liliacul, o floare atat de gingasa si frumos inmiresmata. Liliacul provine din sud-estul Europei si este simbolul...

Fecundatia artificiala in cazu…

Fecundatia artificiala in cazul speciei umane

Fecundatia artificiala in cazul speciei umane Primele cercetari privind fecundatia artificiala in cazul speciei umane au aparut in anul 1912, cand marele embriolog belgian Albert Brachet si-a imaginat cultivarea “in vitro”...

Insolatia la copii

Insolatia la copii

Insolatia la copii   Copiii nostri pot face insolatie cand stau la plaja prea mult timp, cand se joaca in parcuri sau in alte locuri, la ore in care radiatiile solare sunt...

Sa invatam sa desenam un puiso…

Sa invatam sa desenam un puisor

Să învăţăm să desenăm un puişor   Învaţă, alături de noi, cum să desenezi un puişor, urmărind poezia de mai jos. E uşor de făcut, iar apoi poţi să îl colorezi.    

Bun venit la scoala

Bun venit la scoala

Bun venit la scoala   Se apropie cu pasi repezi inceperea unui nou an scolar. Emotiile sunt mari, iar cei micuti pasesc stingheri pentru prima oara la scoala (in clasa pregatitoare, in...