Univers de copil

A+ R A-


Sfaturi si reguli care va feresc de infectii respiratorii

Sfaturi si reguli care va feresc de infectii respiratoriiIn fiecare iarna, sunteti raciti, stranutati si va doare in gat. Nu vi se pare prea mult? Pentru a nu va blinda buzunarele cu batiste de unica folosinta, invatati sa ocoliti infectiile ORL, frecvente mai ales iarna. Iata cateva sfaturi si reguli de care trebuie sa tineti seama daca doriti sa tineti virusii la distanta, astfel incat sa va feriti si sa scapati de infectii.

Spalati-va cat mai des pe maini!

Mainile sunt principalele vinovate de contaminarea cu virusuri sau bacterii. Fara sa va dati seama, destul de des va atingeti fata cu mainile, iar virusurile traiesc pe piele chiar si doua ore. Spalati-va mainile cu sapun cat mai des si insistati mai ales in jurul unghiilor si asupra palmelor, deoarece virusii adora sa se cuibareasca in pliurile pielii. Spalandu-va pe maini, veti elimina circa 90% din virusuri, iar restul de 10% sunt distruse atunci cand va uscati.

De asemenea, de mare folos pentru igiena si curatenia dvs. consta intr-un lucru simplu de efectuat. Asadar, stergeti zilnic cu o solutie dezinfectanta biroul, telefonul si tastatura de la calculator.

Evitati transportul in comun si locurile aglomerate!

Chiar daa este greu de respectat, insa principala regula pentru a te proteja este sa patrati o distanta de 2-3 metri fata de o persoana bolnava. Din aceasta cauza este important sa evitati locurile aglomerate. Daca nu puteti renunta l mijloacele de transport in comun, in timpul unei epidemii de gripa alegeti rutele mai putin utilizate. De asemenea, daca stiti ca o persoana este racita, evitati sa ii strangeti mana sau sa o pupati e obraz – e contagios cam 3-4 zile.

Aerisiti camera de 2-3 ori pe zi!

Desi aceasta operatiune este necesara, ea nu e si suficienta. Aerisind camera timp de 10 minute, de 2-3 ori pe zi, diluati aerul contaminat, scazand riscul de a va infecta. De altfel, aerul prea uscat sau prea cald (peste 20 de grade) face caile respiratorii mai sensibile la germeni. Daca nu folositi un umidificator pentru incapere, puneti pe calorifer un vas cu apa.

Intariti-va sistemul imunitar cu echinaceea!

Mai multe cercetari si studii efectuate de specialisti au confirmat efectul antigripal si antiraceala pe care il are echinaceea, o planta minune. Persoanele care tin o cura regulata cu echinaceea (10 zile pe luna, din decembrie pana in februarie) diminueaza cu 65% riscul de a contracta infectii ORL. In prezent, se gasesc destul de multe produse pe baza de echinaceea. Pentru a-l alege pe cel corect, nu ezitati sa va sfatuiti cu medicul dvs. de familie ori cu farmacistul. Pentru a va ajuta personal si a va intari sistemul imunitar, invatati sa ignorati stresul. E greu sa il eliminati total, insa puteti ameliora situatia. Cu cat sunteti mai stresati, cu atat veti deveni mai putin imuni la virusuri.

Curatati-va nasul cu ser fiziologic!

Mucoasa nazala este primul filtru al microbilor, asa ca trebuie sa indepartati de nas orice particula care l-ar putea impiedica sa-si indeplineasca functiile. Folositi ser fiziologic pentru a va sterge nasul dimineata si seama. Aceasta este o metoda eficienta in prevenirea infectiilor.

Faceti-va vaccin antigripal!

Daca sunteti sensibili nu strica sa va faceti vaccinul antigripal. Tineti minte ca, dupa vaccinare, organismului ii sunt necesare cam 12 zile pentru a fabrica anticorpi impotriva virusului gripal. In acest sens, fiti precauti si nu uitati sa va faceti vaccinul in luna noiembrie a fiecarui an, inainte de sosirea frigului.

Acordati timp pentru odihna si sport!

Dormiti suficient si faceti miscare. Un organism obosit este mult mai sensibil pentru ca lipsa odihnei presupune somn insuficient, iar tocmai in timpul acestuia se secreta o substanta care iti intareste sistemul imunitar. Si sportul are apriximativ acelasi efect, asa ca, la treaba pentru a va intari organismul.

Povestea adevaratului iepuras …

Povestea adevaratului iepuras de Paste

Povestea adevaratului iepuras de Paste Povestea incepe demult, demult … cu … a fost odata ca niciodata o familie de iepurasi: mama, tata si cei sapte copii ai lor. Si Dumnezeu...

Plaiul tatarilor legenda

Plaiul tatarilor legenda

Plaiul tatarilor - legenda Va oferim spre lectura legenda „Plaiul tatarilor” scrisa de George Bodea, fiind inclusa in cartea pentru copii „Legendele Raraului”. Incepem povestea unui drum care ne-a ramas din vremea...

Nume de copii cu litera M si s…

Nume de copii cu litera M si semnificatie

Nume de copii cu litera M si semnificatie   Ce nume va purta copilul tau atunci cand va veni pe lume? Noi iti propunem o lista cu unele dintre cele mai populare...

Horoscop Gemeni 2016 Dragoste

Horoscop Gemeni 2016 Dragoste

Horoscop Gemeni 2016 - Dragoste Anul 2016 pare sa fie mai dificil din punct de vedere relational pentru nativii Gemeni. Viata de familie si relatia de...

Antigona de Sofocle rezumat si…

Antigona de Sofocle rezumat si comentariu

Antigona de Sofocle - rezumat si comentariu Vom face referire la Antigona de Sofocle, mai exact o analiza literara de Gustave Merlet. Polynice s-a luptat contra Tebei. Fratele sau...