Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Sceneta de 8 Martie Flori pent…

Sceneta de 8 Martie Flori pentru mama

                                                 Scenetă de 8 Martie - Flori pentru mama   Mamă, nu există nicio catifea mai fină decât atingerea ta, niciun trandafir mai frumos decât zâmbetul tău, nicio zi mai senină decât blândeţea...

Norisorul poezie

Norisorul poezie

Norisorul - poezie   De pe lacul cel intins, Dintr-un abur, s-a desprins Si s-a inaltat usor, Sus, in slavi, un … norisor: Si-acum, iata-l calator.

Piramidele si astronomia

Piramidele si astronomia

Piramidele si astronomia Construite din dorinta faraonilor epipteni de a-si asigura nemurirea, piramidele au pastrat peste veacuri nu numai numele celor pentru care au fost inaltate, ci si dovada unica a...

Dialog despre anatomia sufletu…

Dialog despre anatomia sufletului

Dialog despre anatomia sufletului Viata psihica a omului reprezinta un sistem extraordinar de complex realizat de catre scoarta cerebrala, aceasta din urma aparand ca un organ specializat al comunicarii informationale de...

Radu si cerul

Radu si cerul

Radu si cerul Va oferim spre lectura povestirea “Radu si cerul” scrisa de Octav Pancu-Iasi. Uneori, cerul e atat de inalt si de albastru, atat de albastru si de inalt, incat iti...