Univers de copil

A+ R A-


Cum sa protejam copiii de frig in iernile geroase

Prin natura lor, copiii sunt foarte zglobii si energici. In special, in zilele de iarna, atunci cand copiii ies afara la joaca, in urma efortului fizic se incalzesc in mod natural. Totusi, cand este foarte frig afara, iar temperaturile sunt sub pragul de inghet, se cer anumite masuri suplimentare de incalzire a corpului copiilor si de prevenire a degeraturilor.

Cateva sfaturi utile ar fi:

Nu exagerati dand foarte multe randuri de haine copiilor ci alegeti haine speciale pentru iarna

Uneori, din dorinta de a-i proteja pe micuti, parintii exagereaza si au tendinta de a-i imbraca atat de gros pe copiii in zilele geroase, incat abia se mai pot misca. Nu este totusi recomandat sa le dati un numar foarte mare de pulovere si bluze. Caldura nu se asigura prin infofolirea exagerata a copiilor, ci printr-o vestimentatie cu haine calduroase, special create pentru perioada iernii.

Un maieu, o bluza cu maneca lunga, un pulover gros si o geaca sunt suficiente pentru partea superioara a corpului. In partea de jos, imbracati-l cu un dres gros si o pereche de pantaloni falusati sau de fas captusiti pentru a le tine de cald. Nu uitati de sosete! Exista haine speciale pentru iarna cu statermic care au rolul de a tine cald copilului si de a-l proteja de frig. Hainele impermeabile sunt la fel de importante iarna pentru ca micutilor le place sa se joace in zapada. Nu uitati de caciulita, fular si manusi!

Luati cu voi un termos cu ceai cald

Daca iesi afara puteti pune cu dumneavoastra un termos cu ceai cald. Cand veti vedea ca micutului ii este frig puteti sa-i dati putin ceai cald pentru a se incalzi.

Faceti iarna iesiri mai scurte si mai dese afara

Atunci cand este foarte frig afara este indicat ca, copilul sa nu stea prea mult timp afara. 30 de minute, maxim 1 ora sunt mai mult decat suficiente. Trebuie doar sa alernati iesirile la zapada si la joaca cu repausul acasa.


Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Varstele femeii

Varstele femeii

Varstele femeii Cantata de poeti, zugravita de nemuritoare panze, mereu alaturi de barbat, la bine si la greu, femeia a fost si ramane eterna purtatoare a vietii, a frumosului, a duiosiei...

Viata Sfantului Nicolae

Viata Sfantului Nicolae

Viata Sfantului Nicolae Sfantul Nicolae s-a nascut in Orientul Mijlociu, in localitatea Patara din Asia Mica, in a doua jumatate a secolului al III-lea. Nicolae provine dintr-o familie instarita si erau...

Nopti albe si zile negre

Nopti albe si zile negre

Nopti albe si zile negre Pamantul isi incheie drumul sau in jurul Soarelui (in planul eclipticii) intr-un an, iar rotatia in jurul propriei sale axe nord-sud in 24 de ore. Daca...

Examinarea psihiatrica la copi…

Examinarea psihiatrica la copii cu deficiente mintale

Examinarea psihiatrica la copii cu deficiente mintale face referire la examinarea psihiatrica a copilului deficient mintal, pentru perioade de varsta cu caracteristici psihologice proprii, respectiv 0-3 ani si 3-15 ani.

Camatarul nerecunoscator

Camatarul nerecunoscator

Camatarul nerecunoscator Asa s-au potrivit odata lucrurile, ca un camatar a ajuns sarac lipit. Ca sa nu moara de foame, trebuia sa faca si el ceva. Dar, stie toata lumea, camatarii...