Univers de copil

A+ R A-


Eczema atopica - descriere, cauze, tratament

Eczema atopica descriere cauze tratamentIn cazul eczemei atopice veti remarca pete rosii, pruriginoase, in orice regiune a corpului. Pielea afectata se usuca.

Cauzele aparitiei eczemei atopice sunt din cele mai diverse. In primul rand, putem mentiona factorii de mediu (trecerea de la cald la frig si invers). In al doilea rand, trebuie mentionati factorii emotionali si de stres. Eczema poate trece de la sine, insa de cele mai multe ori reapare – uneori chiar si dupa ani de zile.

In principal, se impun urmarea tratamentului adecvat si urmarirea atenta a evolutiei bolii, mai ales ca, in paralel, pot sa apara si alte afectiuni: de exemplu, astmul bronsic.

Acupunctura poate da rezultate bune in tratarea acestei afectiuni.

Daca doriti sa apelati la un tratament naturist, tratamentul homeopatic poate fi o solutie. In functie de tipul eczemei puteti apela la: Arsenicum album daca aveti o eczema uscata, agravata de iarna; Chinium arsenicosum daca aveti o eczema uscata, cu senzatie de arsura si stare de anxietate; Dulcamara daca aveti o ezcema cu debut toamna-iarna, ameliorata de caldura.

Fitoterapia poate fi si ea foarte utila:

·         cura de 10 zile folosind sucul de radacinoase si lamai: o radacina de telina, 5 morcovi, 5 radacini de patrunjei, o ridiche neagra, o radacina de hrean, 5 lamai si 400 gr. miere. Initial se amesteca hreanul ras cu sucul de la lamai si se lasa la macerat circa 1 ora; celelalte radacinoase se storc prin storcator. Sucul obtinut se amesteca cu sucul de hrean si cu 400 gr. de miere. Lichidul astfel obtinut se pune intr-un recipient de sticla, se inchide ermetic si se pastreaza la loc intunecos si rece. Se beau 100 ml lichid dimineata pe stomacul gol (inainte cu 30 minute inainte de micul dejun), cu inghitituri rare, timp de 10 zile.

·         amestec de 10 gr. coaja de stejar, 10 gr. ventrilica, 20 gr. coada soricelului, 20 gr. fumarita, 30 gr. coaja de salcie, 30 gr. galbenele, 40 gr. coada soricelului, 40 gr. trifoi rosu. O lingurita din acest amestec de plante medicinale se lasa la macerat timp de 8 ore in 250 ml de apa. Se beau doua cani de infuzie pe zi.

Cantece de 1 Iunie Ziua Copilu…

Cantece de 1 Iunie Ziua Copilului

Cântece de 1 Iunie - Ziua Copilului   Cântece special dedicate zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copiilor, versuri şi variante audio.   1 Iunie - Ziua Copilului  Autor: Teodor Munteanu     Este 1 Iunie, E...

Sinuzita o boala a tuturor var…

Sinuzita o boala a tuturor varstelor

Sinuzita - o boala a tuturor varstelor Cavitati anexe ale foselor nazale, cu care comunica in mod nemijlocit, sinusurile sunt situate pe partile laterale, deasupra si inapoia nasului, fiind sapate in...

Examinarea psihiatrica la copi…

Examinarea psihiatrica la copii cu deficiente mintale

Examinarea psihiatrica la copii cu deficiente mintale face referire la examinarea psihiatrica a copilului deficient mintal, pentru perioade de varsta cu caracteristici psihologice proprii, respectiv 0-3 ani si 3-15 ani.

Poezie de 1 Decembrie Lauda Tr…

Poezie de 1 Decembrie Lauda Transilvaniei

Poezie de 1 Decembrie - Lauda Transilvaniei   1 Decembrie, Ziua nationala a Romaniei, eveniment care marcheaza unirea Transilvaniei cu tara mama (Tara Romaneasca si Moldova). Poezie de 1 Decembrie – Lauda...

Din cantecele si poezia de lup…

Din cantecele si poezia de lupta ale romanilor

Din cantecele si poezia de lupta ale romanilor In geografia ei armonioasa, intr-o etnie perfect unitara, fiinteaza si va fi in vesnicie Romania avand Carpatii drept coloana vertebrala istoriei sale, Dunarea...