Univers de copil

A+ R A-


Consumul de cirese si beneficii pentru sanatate

Consumul de cirese si beneficii pentru sanatateCiresele reprezinta o un veritabil izvor de sanatate si pavaza buna la boli.

Ciresele se cultiva de peste 2500 de ani, aduse din Asia in Europa. Prima pomenire documentara dateaza din secolul I i.Hr., dar cel care ii dedica un studiu aprofundat este Plinius cel Batran (23-79 i.Hr.), care descrie 10 soiuri de cirese si unul de visine.

Bogate in vitaminele A, B1, C, acizi organici, pectina, saruri de fier, calciu, fosfor, clor, sulf, magneziu, potasiu, microelemente ca zinc, cupru, mangan, cobalt, ciresele au proprietati exceptionale depurative, nemineralizante, energizante, antireumatismale si laxative.

Iata cateva beneficii uimitoare pentru sanatate datorate consumului de cirese:

· Obezitate, artrita, afectiuni renale, colita de fermentatie, litiaza biliara, prevenirea imbatranirii. Se consuma zilnic circa 1-2 kg cirese proaspete, cat dureaza sezonul lor.

· Hepatite. Se consuma, in acest sens, suc de cirese, in fiecare zi: 2-3 cani pe stomacul gol.

· Curatirea organismului. 2-3 zile de cura de cirese pe saptamana, fara a manca altceva, reprezinta o excelenta depuratie, inlesnind eliminarea toxinelor.

Ca utilizari externe amintim:

· Dureri de cap (migrene). Se scot samburii de la cateva cirese, care apoi se fixeaza, cu ajutorul unui plasture, cu partea carnoasa indreptata spre piele. Zonele in care va fi aplicata aceasta originala cataplasma, sunt tamplele, ceafa si fruntea. Este un tratament care are efect si in durerile de cap produse de statul la soare.

· Pete de piele produse de agent chimici. Se freaca pielea timp de 10 minute cu miez de cireasa. Tratamentul se face de mai multe ori pe zi si se folosesc numai ciresele din soiurile albe, care sunt foarte eficiente si in scoaterea petelor de pe piele cauzate de pigmenti vegetali (ca cei din fructele negre).

Nu in ultimul rand, amintim o reteta straveche, delicioasa pentru dulceata de cirese cu miere:

· 1 kg de cirese (de preferinta amare) se spala, se curata de codite si li se scot samburii.

· se pun in borcane, pana la gura, fara a le presa.

· se toarna peste ele 250 g miere incalzita.

· se inchid ermetic si se fierb in aburi 15-20 minute.

Din varf de munte

Din varf de munte

Din varf de munte Va oferim spre lectura poezia “Din varf de munte” scrisa de Ioan Nenitescu. As vrea sa fiu pe-un varf inalt...

Biletul lui Mac

Biletul lui Mac

Biletul lui Mac Copii, voi stiti cand v-ati nascut?  Daca ati venit pe lume odata cu zapada, sunteti niste fulguleti. Poate ati sosit primavara si atunci sutneti ghiocei, sau miel, sau...

Reguli si comportament civiliz…

Reguli si comportament civilizat la cabana

Reguli si comportament civilizat la cabana A sosit perioada vacantei si a concediilor. Daca hotarati sa va petreceti concediul la cabana ori va lasati copiii in tabara de vara...

Prevenirea tulburarilor de com…

Prevenirea tulburarilor de comportament la copii

Prevenirea tulburarilor de comportament la copii Printre obiectivele majore ale procesului educational care se desfasoara in familie, scoala si in comunitatile de copii si tineret se inscrie si modelarea comportamentului fiecarui...

Bun simt bune maniere si compo…

Bun simt bune maniere si comportare civilizata pe strada

Bun simt, bune maniere si comportare civilizata pe strada   Strada, in sensul cel mai larg, reprezinta locul in care nu ne putem eschiva sub privirea si atentia celor din jur. Dar,...