Univers de copil

A+ R A-


Viata intima in cuplu si starea de sanatate

Viata intima in cuplu si starea de sanatateFemeia si barbatul, aceste doua jumatati ale unui intreg, formeaza unitatea reproductiva a speciei, dar si o unitate organica si psihica capabila sa ofere o evolutie armonioasa fizica si psihica a ambilor parteneri si a copiilor.

Cercetarile au aratat ca doar prezenta barbatului sau a femeii prin emisia de feronomi are un efect reglator pe functia axei hipotalamo-hipofizaro-gonadica si prin aceasta un efect reglator psihic.

Relatia de iubire din cadrul cuplului reprezinta principala motivatie a existentei umane, alaturi de cunoastere.

Este cunoscut faptul ca un act intim in care se realizeaza orgasmul, determina o crestere a sintezei hormonilor gonadotropi hipofizari si in consecinta a hormonilor gonadici: estrogen, progesteron, testosteron.

Acesti hormoni determina la pubertate dezvoltarea si maturizarea organelor sexuale, iar la adult intretinerea morfofunctionala a acestora, dar si a tonusului psihic.

Astfel testosteronul determina nevoia de raport intim la ambele sexe, iar in comportament aduce tenta agresiva, instabilitatea in relatiile intime, agresivitatea in actul intim. Estrogenii aduc tandretea, blandetea, stabilitatea in relatia intima, sentimentele de ocrotire a copilului.

Acest joc hormonal atat la femeie, cat si la barbat determina, impreuna cu factorii educationali, personalitatea erotica a individului.

Desi acesti hormoni joaca un rol important in viata intima, printr-o educatie si autoeducatie corecta si atenta, se reuseste modelarea si armonizarea comportamenului erotic.

Din experienta cuplurilor fericite am constatat ca fericirea in familie se poate realiza prin respectarea unor principii: alegerea corecta a partenerului in functie de nevoile estetice, comportamentale, morale, comuniune de obiceiuri, instructie, idealuri, pasiuni, cresterea permanenta a sentimentelui de iubire, respectul fata de munca in familie si societate, ajutorul reciproc in munca de familie si in activitatea sociala, pastrarea permanenta a comportamentului tandru, afectuos, folosirea de cuvinte frumoase si pline de respect la adresa celuilalt.

Ideala este realizarea relatiei intime numai in familie, cu o frecventa corespunzatoare varstei si starii de sanatate a partenerilor, raportul intim trebuie sa fie o implinire a relatiei de iubire. In acest fel actul intim este perceput de ambii parteneri in toata frumusetea lui, generatoare de echilibru si sanatate.

Relatia amoroasa intre parinti constituie un climat favorabil dezvoltarii si educarii copiilor, care o vor prelua si transmite mai departe.

Omul poate trai fericit in cadrul familiei, dar pentru asta in primul rand trebuie sa stie ca poate sa fie fericit si ca pentru realizarea fericirii nu este nevoie de suferinta, ci de iubire, intelepciune si armonie.


Articole asemanatoare relatate:
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi:

Sa invatam sa desenam un vapor

Sa invatam sa desenam un vapor

Să învăţăm să desenăm un vapor   Învaţă, alături de noi, cum să desenezi un vapor, urmărind poezia de mai jos. E uşor de făcut, iar apoi poţi să îl colorezi.  

Citate despre Mihai Eminescu d…

Citate despre Mihai Eminescu de Titu Maiorescu

Citate despre Mihai Eminescu de Titu Maiorescu    “Cu totul dosebit in felul sau, om al timpului modern, deocamdata blazat in cuget, iubitor de antiteze cam exagerate, reflexiv mai peste marginile iertate...

Anotimpul iarna imagini animat…

Anotimpul iarna imagini animate

Anotimpul iarna - imagini animate   Iarna este anotimpul in care Magia trebuie traita din plin, este momentul sarbatorilor de basm, bucurie, daruri si colinde. Deasupra acestui anotimp plin de vise si...

Coborat a coborat

Coborat-a, coboratAfla versuri colinde - Coborat-a, coborat.   Coborat-a, coborat, Ziurel de zi, Ingerul Domnului Sfant, Ziurel de zi, La pastori in Viflaim,

Intamplare cu o fetita nitelus…

Intamplare cu o fetita nitelus cam prea glumeata

Intamplare cu o fetita nitelus cam prea glumeata Va oferim spre lectura poezia "Intamplare c-o fetita nitelus cam prea glumeata" scrisa de Maria Petra. Stiti...