Univers de copil

A+ R A-


Antibiograma la copii

Antibiograma este analiza care testeaza in laborator antibioticul la care este sau nu sensibil o bacterie sau un microb cauzator de boala. In raport de rezultatul antibiogramei medicul stabileste cel mai indicat sau cele mai indicate antibiotice in vederea tratamentului bolii. Astfel, cu ajutorul unei analize de laborator deloc costisitoare, putem beneficia de un tratament eficient.

Antibiograma se poate face la medicul de familie (daca dispune de aceasta facilitate) sau la clinici specializate (contracost – pretul variind intre 15-25 lei).

Neavand inca sistemul imunitar complet dezvoltat, copiii sunt foarte sensibili atat la diferite tipuri de infectii cat si la medicamentele care le sunt recomandate pentru tratarea acestora. Ei nu trebuie tratati ca niste cobai pe care se pot “testa” la voia intamplarii diferite tipuri de antibiotice. Astfel, antibioticele nu trebuie prescrise decat dupa realizarea unei antibiograme care sa stabileasca exact antibioticul la care este sensibil bacteria sau microbul depistat in organism.

Foarte important! Nu orice infectie se trateaza cu antibiotice! Infectiile de ordin viral nu se trateaza cu antibiotice! Specialistii sunt cei care trebuie sa stabileasca despre ce tip de infectie este vorba: virala sau bacteriana.

Antibiograma este foarte usor de realizat, este o metoda nonivaziva si nu prezinta nici o periculozitate pentru copii. Culturile vor fi recolectate de la sursa infectiei (gat, nas, piele), urina sau scaun. In laborator se izoleaza bacteria care a produs infectia. Ulterior se testeaza mai multe clase de antibiotice pentru a determina care antibiotice reusesc sa stopeze mai eficient inmultirea bacteriilor. Pe baza acestor analize se realizeaza buletinul de analiza al copilului in care vor fi trecute antibioticele specifice potrivite pentru tratarea respectivei infectii.

Nu cadeti in capcana de a repeta acelasi tratament cu antibiotice atunci cand copilul va avea aceeasi infectie pentru ca in timp bacteriile dezvolta o rezistenta la anumite antibiotice, tulpina bacteriei se modifica si astfel in timp nu mai raspunde tratamentului cu acelasi antibiotic.

Fiti foarte atenti atunci cand tratati copiii cu antibiotice deoarece organismul lor fragil poate fi serios afectat in conditiile in care antibioticul administrat nu este cel corespunzator!

Un nas de ciocolata

Un nas de ciocolata

Un nas de ciocolata Va oferim spre lectura povestirea in versuri “Un nas de ciocolata”. A fost odata un copil caruia i se tot aseza o musca pe nas. Pentru ca nasul...

Chihlimbar

Chihlimbar

Chihlimbar Piatra Soarelui este supranumele binemeritat care i s-a dat chihlimbarului pentru frumusetea delicata reflectata in peste 250 de nuante, a infatisarii sale, de culoare galbena sau bruna, mai rar...

Cantec pentru tricolor poezie

Cantec pentru tricolor poezie

Cantec pentru tricolor - poezie Va oferim spre lectura poezia “Cantec pentru tricolor” scrisa de Marin Sorescu. Drapel, eveniment sonor Si respiratia mea vie, Rasare din cuvantul dor A ta iubire de mosie.

Confectionam decoratiune de Pa…

Confectionam decoratiune de Paste puisor in ou

Confectionam decoratiune de Paste - puisor in ou O minunata decoratiune de Paste puteti confectiona impreuna cu cei mici pornind de la sablonul pe care noi vi-l oferim. Este vorba de...

Toamna in suflet de copil feli…

Toamna in suflet de copil felicitari animate cu mesaje de toamna

Toamna in suflet de copil - felicitari animate cu mesaje de toamna   Toamna este anotimpul plin de culoare, candoare, farmec si schimbare. Pentru copii e prilej de bucurie si veselie: se...