Lapte de pasare reteta
Laptele de pasare e un desert, o mancarica ce te leaga cu gandul de copilaria – un adevarat deliciu si rasfat pentru copilasi. Iata o reteta pentru lapte de pasare, reconfortant si sanatos …
Ingrediente
500 ml lapte
160 g zahar
3 oua
zahar vanilat
amidon (faina) un varf de cutit
Mod de preparare
Se pune laptele la fiert. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma separat, dupa care se adauga 50 g zahar pudra si se mai bat cu telul, pana ce albusul se tine tare. Cu o lingurita uda, se ia albusul batut spuma si se impinge usor cu o lingurita in laptele care trebuie sa fiarba la foc mic. Se formeaza astfel bulgarasi de albus, care se fierb cateva clipe, intorcandu-i pe ambele fete cu spumiera. Cand s-au coagulat bulgarii de albus se scot pe o sita ca sa se scrurga.
Deoparte, se freaca galbenusurile cu 50 g zahar si putin amidon (faina), peste care se toarna laptele racit, cate putin. Se lasa la foc moale pana cand compozitia incepe sa se ingroase, avand grija sa se amestece continuu.
Cand compozitia s-a racorit, se adauga zaharul vanilat (pentru aroma) si apoi se toarna intr-un castron, iar deasupra se aseaza bulgarii de albus.
Articole asemanatoare mai noi:
Articole asemanatoare mai vechi: