Infectia urinara si tratament prin remedii naturiste
Infectia urinara (cistita, denumirea populara) provoaca senzatii neplacute si se numara printre cele mai raspandite boli. Infectarea tractului urinar cu asa-numitele bacterii E. Coli (Escherichia coli) provoaca numeroase neplaceri. Ne referim atat la nevoia acuta de urinare frecventa, cat si la problemele care apar: intepaturi si usturime la urinare, febra si dureri de spate. Acestea sunt simptomele specifice.
Pentru a veni in ajutorul vostru si pentru a trata naturist si eficient infectia urinara, va prezentam cateva remedii naturiste de tratament pe baza de plante care va pot ajuta. Atentie: acestea nu inlocuiesc tratamentul. Nu uitati sa apelati la medic la oricare din aceste simptome, deoarece prezenta bacteriilor E. Coli necesita tratament cu antibiotice. In mod normal, microbul E. Coli care se afla la nivelul colonului si anusului.
Femeile sunt mult mai predispuse la aceste infectii, fata de barbati. De ce? Femeile au tractul urinar mai scurt, ceea ce favorizeaza bacteriile mai repede catre vezica. De asemenea, acestea folosesc tampoane interne, iar in timpul contactului sezual, uretra poate fi ranita. Acest fapt permite bacteriilor sa ajunga in vezica si, in acest fel, apare asa-numita “cistita a lunii de miere”.
Daca ai parte de infectie urinara, nu te neglija si acorda importanta maxima urmatoarelor aspecte:
· consuma cat mai multe lichide, in special ceaiuri din plante;
· goleste complet vezica urinara dupa fiecare mictiune;
· pastreaza o igiena perfecta a zonei unor-genitale;
· nu luati medicamente fara prescriptia medicului;
· trateaza-te de urgenta daca suferi de constipatie sau afectiuni genitale.
Pentru a ameliora usturimile, se poate apela cu incredere la remedii naturiste pe baza urmatoarelor plante: coada calului, cicoare, echinaceea, ienupar, matase de porumb, merisor, musetel, strugurii ursului, sucuri din fructe, traista ciobanului, urzica, etc.
Iata cateva remedii si retete naturiste pentru tratarea infectiei urinare:
- Se iau 30 de picaturi de tinctura de coada calului care de amesteca cu putina apa. acest continut se bea de cate 3 ori pe zi.
- Din cicoare se poate face un decoct din care se bea cate o ceasca inainte de fiecare masa.
- Foarte eficienta este echinaceea datorita proprietatilor ei antimicrobiene si de intarire a sistemului imunitar.
- Se foloseste tinctura de ienupar, luandu-se cate 3-6 lingurite pe zi, fiecare doza de tinctura fiind diluata cu in minimum jumatate de cana de apa.
- Se consuma matase de porumb, sub forma de ceai, cate o cana de 3 ori pe zi.
- Se consuma cate 3 comprimate de merisor in cure de cate 3 luni si se bea ceai din frunze de merisor.
- Se pot face bai de sezut cu musetel infuzie. Acestea ajuta la calmarea senzatiilor de usturime.
- Se iau cate 15 picaturi de tinctura de strugurii ursului de cate 3 ori pe zi. Distrug bacteriile din tractul urinar.
- Se bea infuzie de traista ciobanului, cate 2 costi pe zi. De asemenea, se pot lua cate 3 linguri de decoct de catre 3 ori pe zi.
- Se poate bea suc dintr-un amestec de fructe (mere, pere, afine, coacaze). Se consuma cat mai mult suc proapat in fiecare zi.
- Se consuma ceai de urzici, neindulcit. Prima cana se ia dimineata, pe stomacul gol, iar pe parcusul zilei se mai pot lua 2-3 cani, prin inghitituri mici.
- Uleiurile volatile sunt utile in tratarea infectiilor urinare datorita efectului puternic antibacterian, iar cele mai des folosite sunt cele pe baza de lamaie, lavanda, coriandru, cimbru, arborele de ceai. Se consuma 5-7 picaturi dintr-un singur tip de ulei volatil, de cate 3 ori pe zi. De asemenea, se poate folosi un amestec de 1 picatura ulei de cimbru cu 2 picaturi arbore de ceai si 2 picaturi de coriandru. Amestecul se consuma de 3 ori pe zi.
- Baile cu cetina de brad sau baile cu flori de in sunt utile, facand adevarate minuni pentru bolile renale. Se face o infuzie, se lasa la rece, se filtreaza si se adauga in apa din cada. Pentru a avea eficienta, baia trebuie sa dureze cel putin jumatate de ora. Dupa aceasta, trebuie sa stai la caldura, in pat.
- 22/11/2013 14:07 - Visul este ca si somnul un fenomen natural
- 22/11/2013 01:41 - Visul si viata noastra nocturna
- 15/11/2013 14:15 - Alimente sanatoase si necesare pentru dieta de iarna
- 14/11/2013 14:25 - Oligoelementele si sanatatea
- 06/11/2013 15:03 - Crampe si dureri abdominale cauze remedii si modalitati de preventie
- 03/11/2013 18:44 - Ochii oglinda sanatatii
- 05/10/2013 00:37 - Igiena organelor genitale
- 01/10/2013 17:18 - Primul ajutor in stopul cardio respirator
- 30/09/2013 23:42 - Igiena colectivitatilor de copii si tineri
- 30/09/2013 13:15 - Masuri profilactice in parazitoze